Cumhurbaşkanı’nın yetkileri daraltılıyor

NTV’nin canlı yayınında soruları yanıtlayan Şahin, taslağı hazırlayan hocalarla önümüzdeki hafta biraraya geleceklerini, taslağı kamuoyuyla paylaşabilecekleri hale getireceklerini ifade ederek, taslağın tüm kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti. Şahin, ”Şu anda ortada ‘bizim taslağımızdır’ diyeceğimiz bir metin yok” dedi.


“HAYAL ÜRÜNÜ İFADELER”


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, taslağın ”Lozan’ı, rejimi tehlikeye attığına” ilişkin eleştirilerinin sorulması üzerine Şahin, bu yorumların, ”hayal ürünü ifadeler” olduğunu söyleyerek, bu konulara yönelik hiç bir şeyin taslakta yer almadığını belirtti.
Şahin, ”1982 Anayasası’nın değiştirilmesi ve nasıl bir Anayasa olması gerektiği konusunda bir frekans paralelliği, beraberliği var, kimse endişe duymasın” diye konuştu.


CUMHURBAŞKANININ YETKİLERİ


”Cumhurbaşkanlığı sembolik hale mi geliyor” şeklindeki soruların da haksızlık olacağını dile getiren Şahin, Cumhurbaşkanının Anayasa’da öngörülen yetkilerinin çok fazla olduğunun çeşitli defalar dile getirildiğini, hatta bu konunun 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından da değerlendirildiğini anlattı. Şahin, bu nedenlerle konuyla ilgili maddelerde oldukça daraltmaya gidildiğini belirterek, Cumhurbaşkanı’nın devletin başı olarak birçok yetkisini kullanacağını ancak bir çok bakımdan da yetkilerinin daraltıldığını aktardı.


21 EKİM’DE HALK OYLAMASI YAPILACAK


Mehmet Ali Şahin, sorular üzerine, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketiyle ilgili halk oylamasının 21 Ekim’de yapılacağını bildirdi. 

1047880cookie-checkCumhurbaşkanı’nın yetkileri daraltılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.