‘Dış ve iç destek birbirlerini tetikliyor’

Büyükanıt, Genelkurmay ATASE Başkanlığı Stratejik Araştırma ve Etüt Merkezinin (SAREM) Merkez Orduevi’nde düzenlediği ”PKK Kongra/Gel Terör Örgütüne Yönelik Ekonomik ve İdeolojik Desteğin Kesilmesi” konulu sempozyumda yaptığı konuşmada,sempozyumun ana temasının terör örgütünün hem psikolojik hem ekonomik desteklerinin nasıl kesileceği olduğunu belirterek, bunun kolay olmadığını, desteğin iç ve dış olmak üzere ikiye ayrıldığını söyledi.


İç ve dış desteğin benzer olmakla birlikte aynı konu başlıklarından oluşmadığını ifade eden Büyükanıt, ”Dış destek dediğiniz zaman olayın psikolojik ve siyasi yönde PKK örgütüne destek, yalnız PKK örgütüne destek değil, Türkiye Cumhuriyeti’ne de engel olma desteği, diğeri de hepinizin bildiği gibi maddi destek. Ama bakıyoruz iç destek dendiği zaman çok fazla kalem ortaya çıkıyor. Bunun psikolojik desteği var içerde, insan desteği var, maddi desteği var” dedi.


Çeşitli konuşmalarında zaman zaman PKK terör örgütüne verilen dış destekten şikayetçi olduğunu ifade eden Büyükanıt, dış desteğin en başta Kuzey Irak’tan geldiğini, ondan sonra diğer yerlerdeki destekler olduğunu söyledi.


 Büyükanıt, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Dış destek ve iç destek birbirlerini tetikleyen dinamikler ve içerideki destek olmasa dış destek bu kadar etki yapmaz. Belki de dış destek olmaz. Yani içerideki destek dış desteği tetikliyor, dış destek de içi. Yani karşılıklı etkileşim içinde. Dolayısıyla bu hususu gözden kaçırmamak lazım.”


 

1052030cookie-check‘Dış ve iç destek birbirlerini tetikliyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.