Dalgalanmaya sistematik müdahale

Ekren, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde (TOBB ETÜ) başlayan 5. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında yaptığı konuşmada, şuradan beklentisinin, kendi ulusal ekonomik yapı ve ilişkiler zincirinin içinde her sektörün ve her bölgenin ihtiyaçlarını net bir şekilde belirleyerek aynı şeyler yerine farklı şeyler yaparak ve koordineli olarak Türkiye’nin büyüme, istihdam ve ihracatını artırmak yönünde çalışma yapmak olacağını söyledi. 


Türkiye ekonomisinin dünyanın 17, Avrupa’nın ise 6. büyük ekonomisi olduğuna işaret eden Ekren, “Dolayısıyla böyle bir ekonomi bölgesel aktör olmaktan çok şu anda küresel aktör olmaya aday ve o çerçevede de uluslararası finansal ve ticaret bakımından küresel sistemle entegre olmuş bir ekonomidir. Böyle bakıldığında küresel finansal krizden etkilenmeme ihtimali söz konusu değildir” diye konuştu. 


Ekren, krizden etkilenmemekten çok, “hasar minimizasyonu” denilen yeni bir kavramla olaylara yaklaşıldığını vurgulayarak, ekonomi yönetiminin üzerinde durması gereken iki kritik nokta bulunduğuna dikkat çekti ve birini,”kuralların ve dengelerin değiştiği bir dönemde,güven ve istikrarı Türkiye ekonomisi için olmazsa olmaz koşul olarak devam ettirmek” diye izah etti. 


Ekren, ekonomi yönetiminin üzerinde duracağı ikinci hususun, piyasalardaki aşırı dalgalanmalar olduğuna işaret ederek, “gerekli sistematik müdahaleler her zaman yapılacaktır” dedi.

1069930cookie-checkDalgalanmaya sistematik müdahale

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.