Danimarka’da zafer muhafazakarların

Rasmussen’in lideri olduğu Liberal-Muhafazakar koalisyonu ve aşırı sağ müttefiki Danimarka Halk Partisi, 179 milletvekilinin bulunduğu parlamentoda 90 milletvekilliği kazandı. Blokun önceki parlamentoda 94 milletvekili bulunuyordu.

Merkez sağ koalisyonun rakibi 40 yaşındaki Sosyal Demokrat lider Helle Thorning-Schmidt’in başını çektiği muhalif partilerse 84 milletvekilliği kazandı.

Daha önce Başbakan Rasmussen’e tam destek vereceğini ilan eden küçük Yeni İttifak Partisi’nin ise 5 milletvekili çıkardığı bildirildi.

Seçim öncesi seçmenlere vergileri azaltma ve sığınma talebinde bulunanlara karşı alınan sıkı önlemlerin devam edeceği sözünü veren 54 yaşındaki Rasmussen, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yaptığı konuşmada, Liberallerin seçimlerde üçüncü kez Danimarka’nın en büyük partisi çıkmasının tarihi bir olay olduğunu kaydetti.

Rasmussen, bu seçimlerde oylarının azalmasına rağmen daha önce sundukları kapsamlı 5 reformu Danimarka Parlamentosundan geçirmeyi amaçladığını ifade etti. 

1161360cookie-checkDanimarka’da zafer muhafazakarların

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.