Darbe korkusundan ‘erken seçim’ demiş

Ukrayna Başbakanı Viktor Yanukoviç, Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko’nun polise başkente yürüme emri verme kaygısından erken seçime gittiğini itiraf etti.

Bölgeler Partisi Lideri Viktor Yanukoviç erken seçim konusundaki baskıları neden kabul ettiğini seçim çalışmalarını yaptığı Herson’daki canlı yayında itiraf etti.

Yanukoviç kendisinin erken seçimi hiçbir şekilde kabul etmek istemediğini fakat Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko’nun polise başkente yürüme emri vermesiyle ülkede gerilim yaşanmaması için erken seçimi fikrini onayladığını söyledi.

Yanukoviç konuşmasında turuncu ve beyaz takımın (Yuliya Timoşenko Bloku) iç savaş dahil her olasılığı göze almaları üzerine erken seçim fikrini desteklemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Bu hafta sonu 30 Eylül tarihinde Ukrayna halkının sandık başına gideceğini anlatan Yanukoviç siyasi aktörlerin politik yüzlerini kaybederek ülkeyi siyasi ve iktisadi istikrarsızlığa sürüklediklerini, halkın onlara gereken cevabı sandıkta vereceğinden emin olduğu söyledi.

Yanukoviç, seçim gezisi için gittiği şehirlerde rakiplerimi eleştirmeyi sürdürüyor. Her geçen gün yeni açıklama yapan Yanukoviç seçimlerden çekileceklerini de söylemişti. Geçtiğimiz günlerde Yuşçenko’ya açık mektup yazan Yanukoviç, ezeli rakibi Yuşçenko’yu verdiği sözleri tutmamakla ve psikolojik harple suçlaşmıştı.

1158660cookie-checkDarbe korkusundan ‘erken seçim’ demiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.