'İddiaların hukuki olmadığını savunduk'

Çiçek ile Bozdağ'ın parti adına yaptığı sözlü savunma dün saat 10.00'da başladı, saat 18.00'da bitti.


Öğle yemeği için 1.5 saat ara verilen sözlü savunma, yaklaşık 6.5 saat sürdü.
AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya da geçtiğimiz Salı günü sözlü açıklamalarda bulunmuştu.
Bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bu işlemler sürerken gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekse davalı AK Parti ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek.


"İDDİALARIN HUKUKİ OLMADIĞINI ANLATTIK"


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti hakkındaki kapatma davasında yaptıkları sözlü savunmada, ''İddianamede, esas hakkındaki mütalaada ve sözlü mütalaada ileri sürülen hususların neden varit, doğru, hukuki olmadığını ve neden bu davanın açılmaması gerektiğinin değerlendirmelerini yaptıklarını'' söyledi.


Çiçek, 6.5 saat süren sözlü savunmanın ardından, Anayasa Mahkemesi'nden ayrılırken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Bundan sonraki işin Yüksek Mahkeme'nin takdirine kaldığını ifade eden Çiçek, artık yargılama usulü gereği, bundan sonra yapılacak bir konu olmadığını belirtti.
Bakan Çiçek, bir soruyu yanıtlarken, Yüksek Mahkeme heyetince soru yöneltilmediğini kaydetti.


''Anayasa Mahkemesinin kararını bir an önce vermesini istiyorsunuz. Zamanlama konusunda bir talebiniz oldu mu?'' sorusu üzerine Çiçek, bu konunun Yüksek Mahkeme'nin takdirinde olduğunu belirtti. Çiçek, şöyle devam etti:


''Biz bu davanın uzamaması gerektiğini söyledik. Çünkü biz iktidar partisiyiz. İktidarda olan bir partinin söyleyeceği sözü söyledik. Bu davanın sürüncemede kalmasının, gecikmesinin çok değişik açılardan sakıncası olduğunu düşünerek biz bu açıklamaları yaptık. Ama bu, bizim dışarıdan beklentilerimizdi. Bu beklentilerimizi ifade ettik ama takdir Mahkemenin.''
 
 

1062140cookie-check'İddiaların hukuki olmadığını savunduk'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.