Dev Maç Bugün!

Shakhtar Donetsk-Werder Bremen UEFA Kupası final maçı

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEM: Luis Medina Cantalejo

SAAT: 21.45

YAYIN: Show TV

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda saat 21.45’te başlayacak Shakhtar Donetsk-Werder Bremen UEFA Kupası final maçını hakem Luis Medina Cantalejo yönetecek. Karşılaşma 63 ülkede canlı olarak yayınlanacak.

Bu final aynı zamanda UEFA Kupası adıyla gerçekleşecek 38. ve son final mücadelesi. Gelecek sezondan itibaren bu kupa statü değiştirerek adı “UEFA Avrupa Ligi” olacak. UEFA Kupası 2008-2009 sezonu final maçına evsahipliği yapacak Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda tüm hazırlıklar tamamlandı. Öte yandan İstanbul şehri de Ukraynalı ve Alman taraftarların akınına uğramış durumda.

Bir tarafta Türkiye’de Beşiktaş ve Galatasaray’ı bir dönem çalıştıran ve şampiyonluğa taşıyan Rumen çalıştırıcı Mircea Lucescu’nun ekibi, diğer tarafta gurbetçi futbolcumuz Mesut Özil’in takımı Werder Bremen. Alman ekibi 8 yıl aradan sonra Almanya’ya bir Avrupa Kupası getirmek istiyor. En son Schalke 04 1997’de penaltılarla Milan’ı kupa finalinde devirerek şampiyonluğa uzanmıştı.

Shakhtar Donetsk ise ilk kez bir Avrupa Kupası finalinde, tarihin eşiğinde. Shakhtar bu sezon kupada finale gelirken Tottenham Hotspur, CSKA Moscow, O.Marsilya ve Dinamo Kiev’i safdışı bırakmıştı. W.Bremen ise AC Milan, St Etienne, Udinese ve SV Hamburg zaferleriyle finale geldi.

İşte dev final öncesi iki cepheden son bilgiler, ilginç istastistikler ve bilmeniz gerekenler…

Son Gelişmeler

Ukrayna ekibi Shakhtar’da dev final öncesi tek eksik orta saha oyuncusu Tomas Huebschman. Tomas Huebschman cezalı olduğu için maç kadrosunda yer almıyor.

Shakhtar Donetsk çalıştırıcısı Mircea Lucescu maç öncesi yaptığı açıklamada Oyuncularının son UEFA Kupası finalinde oynayacak olmalarından dolayı mutlu olduğunu kaydeden Rumen teknik adam, ”UEFA Kupası’nı kazanmak hepimizin hayali. Finale çıkmamız çok sevindirici. Şunu da unutmamak lazım zorlu anlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bu maçta kaybedebiliriz de ama biz kendimizi zafere hazırlıyoruz” diye konuştu. 2000 yılında Galatasaray ile birlikte Real Madrid’i yenip Süper Kupa’yı kazandıklarını hatırlatan Lucescu, ”Umarım yarın da aynı şey burada olur ve ilk kez UEFA Kupası’nı kazanırız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Shakhtar’da defans oyuncusu Razvan Rat maç öncesi Kicker dergisine yaptığı açıklamada “Yarı finalde 250 bin dolar prim aldık, bunun kupa halinde iki kat olacağını biliyoruz” diyerek motivasyonlarının gerekçesini dürüst bir şekilde itiraf etmiş durumda.

Werder Bremen, İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Lucescu’nun çalıştırdığı Shakthar Donnetsk’e karşı Diego’dan yoksun olarak sahada yer alacak. Kart cezası yüzünden forma giyemeyecek olan Brezilyalı oyun kurucu, bu sezaon UEFA Kupası’nda takımının en golcü oyuncusu oldu. Oynadığı 8 Uefa maçında 6 gol atarken Şampiyonlar Ligi’nde 1 gole imzasını attı.

Cezalı Oyuncular

Bremen’de bir diğer cezalı isim olan Hugo Almeida bu fianlde forma giyemeyecek. Öte yandan defansın en önemli ismi Per Mertheshaker sakatlığndan dolayı Donnetsk’e karşı forma giyemeyecek.

Werder Bremen teknik direktörü Thomas Schaaf, takımda Diego ve Almeida’nın kart cezalısı Mertesacker’in ise sakatlığının bulunduğunun hatırlatılması üzerine de ”Almeida ve Diego çok önemli oyuncular. İkisi de son maçlarda çok başarılıydı. Mertesacker de takımın önemli bir parçasıydı. Elimizdeki takım çok kaliteli futbolculardan kurulu, iyi bir takımımız var. Takımımız bu tip eksikliklerin üstesinden gelecek durumda. Maçı heyecanla bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kilit İsimler

Fernandinho (Shakhtar Donetsk)

Tam adıyla Fernando Luiz Rosa. Ukrayna ekibinin 7 numarası tam bir ofansif orta saha oyuncusu. Brezilyalı futbolcu 2005 yılından beri Shakhtar Donetsk forması giyiyor. Uzak mesafelerden kaydettiği goller, sert şutları ile akıllarda kalan Fernandinho rakipte Diego’nun yüklüğü ile maçın bütün yükünü üzerine çekebilir ve takımını sırtlayabilir. Fernandinho’nun pozisyon yaratan zekası ve inadı Saracoğlu’nda çok konuşulabilir.

Claudio Pizarro (W.Bremen)

Diego’nun yokluğunda bu sezon başında Chelsea’den kiralanan Perulu golcü Claudio Pizarro bu zorlu final öncesi Thomas Schaaf’ın Shakhtar’a karşı en önemli kozu olacak. Pizarro takımı adına Bundesliga’da 17 gole imzasını atarak Bremen’in 2008-2009 sezonunda en golcü oyuncu ünvanına sahip oldu. Perulu yıldız UEFA Kupası’nda Milan’a San Siro’da 2, Saint Etienne’e Fransa’da 1, Udienese’ye İtalya’da 1 ve Hamburg’a deplasmanda 1 gol atarak takımı adına toplam 5 gole imzasını attı.

Muhtemel 11’ler

SHAKHTAR DONETSK

Pyatov
Srna
Kucher
Chigrinskiy
Rat
Gai
Duljaj
Ilsinho
Jadson
Fernandinho
Luiz Adriano

W.BREMEN

Wiese
Fritz
Prodl
Naldo
Boenisch
Frings
Baumann
Niemeyer
Mesut Ozil
Pizarro
Rosenberg

723860cookie-checkDev Maç Bugün!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.