Dicle: Kürtleri inkar politikası sürüyor

Avrupa Parlamentosu’nda, ‘AB-Türkiye Sivil Komisyonu’ tarafından düzenlenen bir toplantıda konuşan eski DEP milletvekili Hatip Dicle, Türkiye’de, 1924 anayasası ile Kürtlerin kimlik, dil ve kültür haklarının inkar edildiğini, ret ve inkar politikasının sürdüğünü savundu. 


Türkiye’nin toprak bütünlüğü içinde, sınırlarına dokunulmadan barışçı bir çözüm bulması gerektiğini dile getiren Dicle, Kürtlerin ulusal varlıklarını tanıyan yeni bir anayasa beklentisinde olduklarını söyledi.


PKK lideri Abdullah Öcalan’dan ‘sayın Öcalan’ diye söz eden Hatip Dicle, dağlardaki silahlı militanların, cezaevlerindekilerin ve yurtdışındakilerin koşulsuz olarak siyasi yaşama katılım hakları elde etmeleri çağrısını yaptı.


Dicle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının Kürtlerde ‘ihtiyatlı bir iyimserlik’ yarattığını da sözlerine ekledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ağustos ayında Diyarbakır’a yaptığı ziyarette ‘daha çok demokratikleşme’ sözü vermişti. “Kürt sorunu herkesten önce benim sorunumdur” diyen Erdoğan, sorunun ‘tek devlet, tek millet, tek bayrak’ prensibi altında demokrasiyle çözüleceğini söylemişti.
 

1024640cookie-checkDicle: Kürtleri inkar politikası sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.