Diyarbakır Baro Başkanı öldürüldü

Diyarbakır’da çıkan silahlı çatışmada Diyabakır Baro Başkanı Tahir Elçi öldürüldü. BBC Türkçe’ye bilgi veren Diyabakır Büyükeşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Tahir Elçi’nin öldüğünü doğrulayıp “Başından vurulan kişi Tahir Elçi. Şimdi morgdayız” dedi.

Doğan Haber Ajansı (DHA), Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Elçi’nin bir grup avukat ile birlikte TSİ 11 civarında açıklama yaparken çevreden silah sesleri duyulduğunu ve çatışma sırasında üç polis memurunun da yaralandığını bildirildi.

Demokratik Bölgeler Birliği (DBP) Diyarbakır İl Örgütü’nden yapılan açıklamada da “Bugün sabah Diyabakır Barosu avukatlarının yaptığı basın açıklaması sırasında yapılan tarama nedeniyle Tahir Elçi katledildi. Partimiz ve HDP ile sivil toplum kurumları bugün Balıkçılar Başında kitlesel basın açıklaması yapacaklardır” dendi.

TAHİR ELÇİ?

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) kurucularından Avukat Tahir Elçi, 90’lı yıllardaki yargısız infaz, faili meçhul cinayetler, köy yakma davalarında mağdur avukatlığı yaparken, Diyarbakır ve bölgedeki hak ihlalleriyle ilgili de çalışmalarını sürdürüyordu.

Diyarbakır Barosu 43. Olağan Genel Kurulunda, Baro Başkanı seçilmişti.

Diyarbakır Lice’de askerlerce öldürülen Medeni Yıldırım ile Cizre’de 12 yaşında sokakta öldürülen Nihat Kazanhan’ın ailesinin avukatlığını yürüten Elçi ayrıca Diyarbakır KCK davasının da avukatlarındandı.

Elçi, Lice, Cizre/Temizöz, Kuşkonar ve Koçağılı’nın bombalanması, Roboski Katliamı davalarının avukatlığını yapıyordu.

1470960cookie-checkDiyarbakır Baro Başkanı öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.