Dolarda resesyon endişesi!

Dolar/TL, enflasyon ve küresel piyasalarda resesyon endişeleriyle 18 TL sınırında seyrini sürdürüyor.

üresel piyasalarda, gözler bugün ABD ekonomisinde yaşanan teknik resesyonun gerçek anlamda bir ekonomik durgunluk olup olmadığına dair önemli bir sinyal verecek olan ABD’nin istihdam raporundaki verilere çevrildi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell dahil birçok yetkili, artan faizler nedeniyle yatırım ve tüketici harcamalarındaki düşüş öncülüğünde yaşanan küçülmenin, gerçek anlamda bir durgunluk olmadığını, iş gücü piyasası başta olmak üzere ekonominin iyi performans gösterdiği çok fazla alan olduğunu belirtmişti.

DOLARDA SON DURUM
Bu gelişmelerle birlikte yurt içinde ise artan enflasyon baskısı ve Merkez Bankası’nın swap hariç eksi 55 milyar dolar olan rezervi endişe kaynağı olmaya devam ederken, serbest piyasada 17,9480 liradan alınan dolar 17,97 liradan satılıyor. 18,3590 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 18,39 lira olarak belirlendi.

Dün doların satış fiyatı 17,9450 lira, avronun satış fiyatı ise 18,2930 lira olmuştu.

TL’NİN DEĞER KAYBI SÜRÜYOR
TL’nin dolar karşısında nisan başından beri değer kaybı yüzde 17,4, yılbaşından beri kaybı ise yüzde 26,7 oldu.

RESESYON NEDİR?
Resesyon, kelime anlamı olarak “durgunluk” olarak tanımlanmaktadır. Bir kaç aydan daha uzun süren ekonomi genelinde belirgin bir düşüşü temsil eder. Başka bir deyişle ülke ekonomisinde ki büyüme hızının, nüfus artış hızından daha düşük olması sebebiyle kişi başına düşen milli gelirin yerinde saymasıdır. GERÇEK GÜNDEM

2627020cookie-checkDolarda resesyon endişesi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.