ÖDP'den Kızılırmak suyu protestosu

ÖDP Ankara İl Başkanı Hasan Özdinç, Güvenpark'taki Büyükşehir Belediye Başkanlığı önündeki gösteri sırasında yaptığı basın açıklamasında, Kızılırmak suyunun arıtılması için uygun sistemin oldukça pahalı olduğunu ve DSİ'nin, teknolojinin gelişmesiyle bu sistemin ileride ucuzlayabileceğini düşünerek Kızılırmak Suyu Porjesi'ni 2034'e ötelediğini söyledi.


Kurtboğazı ve Çamlıdere baraj sularının arıtıldığı İvedik Arıtma Tesisleri'nde, Kızılırmak'tan getirilecek suyun arıtılarak içme suyu haline getirilmesinin teknik olarak mümkün olmadığını savunan Özdinç, ''İvedik Arıtma Tesisi, Kızılırmak suyundaki kimyasal maddeleri arıtmak için son derece yetersizdir'' dedi.


Tıp Kurumunun hazırladığı ''Kızılırmak Suyu Raporu''nda da sudaki arsenik ve kadyuma dikkat çekildiğini anımsatan Özdinç, arseniğin Dünya Sağlık Örgütü tarafından içme sularındaki en tehlikeli kimyasal kirlilik olarak kabul edildiğini söyledi. Arseniğin, mesane, akciğer, cilt, böbrek ve karaciğer kanserine yol açtığını ifade eden Özdinç, ''Bu kimyasal kirliliklerin ve tehlikelerin etkisi, yıllar sonra başta kanser olmak üzere çeşitli kronik hastalıkların artmasıyla ortaya çıkacaktır'' dedi.


FOTOĞRAF: Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek


Özdinç ve beraberindekiler, polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde, üzerinde ''Gökçek sağlığa zararlıdır'', ''Gökçek adamı kanser eder'' yazan boş damacanalar taşıyarak, çeşitli sloganlar attılar.

1061320cookie-checkÖDP'den Kızılırmak suyu protestosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.