Einstein Sergisi, öğretmenlere ücretsiz

Doğuş OtoMotion İstanbul yönetimi de, serginin büyük ilgi görmesinden ve özellikle öğretmenler ve öğrenciler için sunduğu olanaklardan dolayı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kapılarını öğretmenlere ücretsiz olarak açmaya karar verdi.  


Dokuz ayrı bölümden oluşan sergide, çocuklar ve yetişkinler için uygulamalı atölyelerin yer aldığı eğitim laboratuarları da bulunuyor. Özellikle okullar, açılışla birlikte bu çalışmalara yoğun bir ilgi göstermeye başladılar.  Serginin 9 ana bölümünde Einstein’ın Devrimi, Yaşamı ve Çağı, Işık, Zaman, Enerji, Yerçekimi, Savaş ve Barış, Dünya Vatandaşı, Einstein’ın Mirası gibi konular işleniyor. 


Einstein’ın mirası hakkındaki yorumlarını içeren video gösterimi; Einstein’ın ışık, zaman, enerji ve yerçekimi hakkındaki kuramlarını açıklayan etkileşimli objeler ve Einstein’ın Genel Görelilik Kuramı el yazmalarını ve birleşik kuramı ararken yaptığı son hesaplamalarını içeren bloknot da sergi kapsamında yer alıyor.  


İlk olarak 2002 yılında Amerikan Doğal Tarih Müzesi’nde açılan Einstein sergisi daha sonra Chicago, Boston, Ottawa, Kudüs, Birmingham gibi şehirlerde milyonlarca kişi tarafından izlendi. Doğuş OtoMotion İstanbul’da Mart 2008’e kadar ziyaret edilebilecek olan sergiyi, 4 ay boyunca 300 bini aşkın kişinin gezmesi bekleniyor. Sergi süresince düzenlenecek canlı performanslar, etkinlikler, konferans ve workshop’lar da serginin tamamlayıcı etkinliklerini oluşturuyor.


Sergi, American Museum of Natural History (AMNH), The Hebrew University of Jerusalem and the Skirball Cultural Center – Los Angeles’ın katkılarıyla gerçekleşirken Türkiye Temsilciliği ve Proje Koordinasyonluğu’nu da The Partners üstleniyor.


Doğuş OtoMotion İstanbul, mimarisi ve dinamik çehresi ile Doğuş Otomotiv’in yaratıcı, genç ve yenilikçi vizyonunu aktaran bir platform olarak yıl boyunca düzenleyeceği farklı etkinliklerle İstanbul’un yaşam kültürüne yenilikler katmaya devam edecek.

1051060cookie-checkEinstein Sergisi, öğretmenlere ücretsiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.