Ekonomi kurmayları Londra’ya geliyor

Hazine’den sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan 16 Kasım’da başlayacak 6 günlük resmi gezisinde önce Belçika’ya uğrayarak görüşmelerde bulunacak. Londra’da toplantı ve konferanslarda konuşacak olan bakan, daha sonra Türkiye’nin üyesi olduğu G20 toplantısına katılmak üzere Almanya’ya geçecek. Babacan’ın programında ABD Hazine Bakanı John Snow ile de görüşüceği belirtildi.

LSE’DEKİ SEMİNER

LSE ve Columbia University’den Dr. Jonathan Liebenau’un başkanlık yapacağı toplantı 18 Kasım Perşembe günü “Old Building, Houghton Street, London WC2A 2AE” adresindeki  LSE’de Shaw Library’de, yapılacak.

“Türkiye, AB ve Türkiye’de fırsatlar” başlıklı toplantı; LSE/Bilgi Fellowship European Institute, London School of Economics ve Türk Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) işbirliğiyle gerçekleşecek.

Toplantının ücretsiz olduğu ve güvenlik gereği 15 dakika önce katılınması gerektiği belirtildi.

Toplantıyla ilgili ayrıntılı bilgi için Dr. Muge Kinacioglu’na, [email protected]  e-adresten ya da  020 7955 6022 telefonla ulaşılabilecek.

DEİK KONFERANSI

Dış Ekonomik İlişkiler kurulu (DEİK) çatısında faaliyet gösteren Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından 19 Kasım 2004 tarihinde Intercontinantal Hotel’de düzenlenecek olan konferansta Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ve yatırım ortamı ele alınacak.

Türk-İngiliz İş Konseyi tarfından bu yıl 8’ncisi düzenlenecek olan “Türkiye’de Sermaye Piyasaları ve Yatırım Konferansı”nda, makroekonomik politikalar ve dış politikada gelişmeler, sermaye piyasaları, doğrudan yabahcı yatırım, sosyal güvenlik sistemi, özelleştirme gibi konuların yanısıra ulaştırma-alt yapı, elektronik ve telekom gibi sektörlerde mevcut durum ve yatırım olanakları masaya yatırılacak.

Konferansın DEİK/Türk Japon İş Konseyi tarafından düzenlenen yatırım ortamına ilişkin oturumunda Japon yatırımcıların Türkiye deneyimlerine de yer verilecek.

EKONOMİ KURMAYLARI

Intercontinan’deki konferansa Bakacan ile birlikte Türkiye’ye yön veren ekonomi kurumlarının başkanları kalabalık bir heyet ile katılacak. Konukların çoğu konferansta birer konuşma da yapacak.

Heyette yer alan isimler şunlar:

“TC Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar, İMKB Başkanı Osman Birsen, TBMM AB Uyum Başkanı Yaşar Yakış, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kılcı, DEİK İcra Kurulu, Rona Yırcalı ve Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Tezcan Yaramancı ile yabancı finans kuruluşlarının üst düzey yöneticilerileri.”

1095880cookie-checkEkonomi kurmayları Londra’ya geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.