Ekonomiye faturası: 2 milyar Sterlin

Patlamaların Londra’nın ulaşım ağında meydana getirdiği zarar ve müşteri sayısındaki düşüşün, ucuzluk döneminde artması beklenirken düşen alışverişin etkilerinin ve alınan ek polisiye önlemlerin toplam bedelinin 2 milyar sterline ulaşacağını tahmin eden ekonomistler, ”Ancak büyük bir felaket olmasına karşın, ekonominin aldığı zarar İngiltere’de çiftliklere şap hastalığının bulaştığı döneme göre daha az” dedi. 


Ekonomi ve İş Araştırmaları Merkezi’nin (CEBR) yaptığı araştırmaların sonucunda ayrıca, saldırılardan en çok ve olumsuz etkilenen kesimin Londra’daki büyük iş sahipleri olacağına işaret edildi. 


Londra’daki dükkanların ve eğlence yerlerinin kısa zamanda yeniden eski müşteri kapasitelerine kavuşmalarının beklendiğine dikkat çekilen araştırma raporunda, patlamaların İngiliz ekonomisinin büyüme oranına etkisinin ise yüzde 0.2 seviyesinde kalacağı tahmininde bulunuldu. 


Raporda, büyümeye yansıyacak bu olumsuz etkinin yüzde 0.1’inin metro sisteminin kayıplarından geleceğine dikkat çekilirken, bu unsurun Londra ekonomisine ise yüzde 0.5’lik olumsuz etki yapacağı savunuldu.


 

782380cookie-checkEkonomiye faturası: 2 milyar Sterlin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.