El Kaide’nin Türkiye sorumlusu yakalandı

Hatay’da üç yıldır yaşayan Tunuslu Charahili’nin, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, MİT ve Hatay Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla, 15 Ağustos 2006’da yakalandığı bildirildi.


6 ay boyunca takibe alınan ve telefon görüşmeleri dinlenen Malek Charahili’nin yurt içi ve yurt dışındaki tüm bağlantıları belirlenirken, kendisine tüccar süsü verdiği anlaşıldı. Hatay Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Özel Harekat timleri 15 Ağustos 2006’da, Charahili ile birlikte Fas ve Tunus uyruklu 2 kişinin evine eş zamanlı 3 operasyon düzenledi. Operasyonda, bomba yapımında kullanılabilecek malzemelerle bir kurusıkı tabanca ele geçirildi. Charahili ile Fas ve Tunuslu 2 kişi de yakalandı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından hakim karşısına çıkarılan zanlılardan Charahili tutuklanırken, diğer zanlılar serbest bırakıldı. Fas uyruklu zanlı daha sonra sınır dışı edildi.


25 Ocak 2006’da Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılananacağı kaydedilen Malek Charahili’nin ‘Aziz Ebu’ ve ‘Mezin Eslim’ kod ismilerini kullandığı, yakalandığında ise üzerinden ‘Faid Zagdaudi’ adına düzenlenmiş sahte pasaport çıktığı öğrenildi.


Charahili’nin 15-20 Kasım 2003’te İstanbul’da bomba yüklü araçlarla yapılan saldırıların planlayıcısı olduğu iddiasıyla yakalanan Louai Sakka’nın ardından El Kaide’nin Türkiye sorumluluğuna getirildiği, Irak’a gidecek direnişçilere sahte pasaport temin ettiği ve organizasyonu Hatay’da yaptığı öne sürülüyor.



 

1036480cookie-checkEl Kaide’nin Türkiye sorumlusu yakalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.