Elmanın diğer yarısına halk resepsiyonu

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer,  Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Deniz’in de aralarında olduğu beraberindeki heyetle Cumhuriyet Bayramı’nı halk toplantısı ve halk kokteyli ile kutladı. Başbakan ve beraberindeki heyet Merkez Londra’daki Jurys Hotel’de yapılan halk toplantısına katılan bini aşkın yurttaşın sorularını yanıtladı. Toplantı sonrasında Hotel’in kokteyl salonunda Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu verildi.


Başbakan Soyer halk toplantısında hükümetin faaliyetlerini anlattı ve soruları yanıtladı.


Geçmişe yönelik eleştirilerle zaman yitirmek yerine var olan konumun bilincinde olarak izolasyonları kaldırmak ve kalıcı barışı sağlamak için çaba göstermeyi tercih ettiklerini söyledi.


“ARTIK KOLAY ZAFERLER KAZANAMAYACAKLAR”


Rum kesiminin mülkiyet davası konusu hükümet olarak göğüslemeye karar verdiklerini vurgulayan Başbakan Soyer, “Artık Papadopulos kolay zaferler elde edemeyecektir. Geçmişte izolasyonlar ve Loizidu davasın bizim hatalarımız ve ihmallerimiz vardı. Şimdi mülkiyet davasına karşı mücadelenin bir parçası olarak Anayasa’da da gerekli değişiklikleri yapacağız” dedi.


Rum Mahkemesinde açılan mülkiyet davasında Türkler olarak taraf olduklarını belirten Başbakan Soyer şöyle konuştu:


“Şartlı ispat öne sürerek bu mahkemelerin 1960 mahkemesi olduğu içini bizi yargılama hakkına sahip olmadığını öne sürdük. Öncelikle dil Türkçe değildi… Buna karşı günlerce hukuk mücadelesi verdik. Mahkeme sürekli ertelendi. En nihayet hakim Türkçe’nin kullanılması ile ilgili kararı vermek zorunda kaldı. Şimdi ikinci adım geliyor. Mahkemede Türk hakim bulunması gerekiyor. Bu kez Rum kesiminin kendisinin inkarı olacak. Buna bağlı bir başka unsur daha ortaya çıkacak. ‘Senin mahkemen Türkçe’yi resmi dil olarak mahkemede uygulama kararı verdiğine göre, AB’ye üye olan cumhuriyetin resmi dilini sen AB’ye kaydettirmedin. Bundan ötürü de anayasal kurallara aykırı davrandın’ diye bir başka tartışma gündeme gelecektir… Bu kez hırsımızı ve öfkemizi aklın önüne koymayacağız… ”


Hükümetin Rum Kesimi’ne karşı hukuk mücadelesinde halkın desteğini isteyen Başbakan Soyer, sorular üzerine öğretmen sendikasının isteklerini diğer meslek gruplarına karşı sosyal adalet ve eşitlik ilkesine karşı bulduklarını, Kuzey Kıbrıs’taki inşaat sektöründeki patlamanın beton yığınına dönüşmemesi için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

785180cookie-checkElmanın diğer yarısına halk resepsiyonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.