EMD: Gazeteci hakları budandı

EMD’den, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle yapılan açıklamada, gazetecilerin sosyal haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Yasanın 4 Ocak 1961 tarihinde Milli Birlik Komitesince kabul edildiği ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe girdiği belirtildi.


Açıklamada şöyle denildi:


‘Basın özgürlüğünü güvence altına almak amacıyla, basın patronlarının yoğun baskısına karşın yürürlüğe giren 212 Sayılı Yasa, basın çalışanları için bir güvencedir. Yasanın 47 yıllık uygulama sürecinde elde edilmiş olan haklar önemli oranda budandı. Basın çalışanlarının yasal güvence içinde olmaları, basın özgürlüğünün de temel unsurlarından biridir. Mesleğimize sahip çıkarken, meslek yasamızla kazanılan hakları korumak için çabalarımızı sürdüreceğiz.’


BORDRO OYUNU TBMM’DE SORULDU


DTP’li Hasip Kaplan, basın çalışanlarının hakları üzerine yaptığı konuşmada Medyatava’yı haber kaynağı olarak gösterdi: “Bir medya kuruluşundan diğerine milyon dolarlık transferler yapılıyor, aynı futbolcular gibi. Açın Medyatava’ya ya da diğer kaynaklara bakın. Ancak maaş bordrosunda bu rakamlar düşük gösteriliyor.”

1053570cookie-checkEMD: Gazeteci hakları budandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.