Emekçiler hakları için Meclis’e yürüdü

Cumhurbaşkanı Sezer’in “emekliliğin imkansızlaşacağı, sağlığın yok olacağı” gerekçesiyle veto ettiği SSGSS yasa tasarısını protesto etmek isteyen DİSK, KESK, Türk-İş, Kamu- Sen ve TMMOB üyeleri TBMM’nin dikmen Kapısı önünde biraraya geldi.


Burada Emek Platformu adına bir konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, AKP iktidarının kendileriyle diyalog kurmadan, IMF’nin talepleri doğrultusunda SSGSS’yi oldubittiye getirerek TBMM’ye taşıdığını söyledi.


Emek Platformu olarak bu sabahki uyarı eyleminin ardından Meclis önüne geldiklerini aktaran Süleyman Çelebi, tasarının yasalaşması halinde emeklilik yaşının 65’e, prim ödenmesi gereken gün sayısının 9 bine çıkacağını, sağlığın paralı hale geleceğini ifade etti.


Emekçilerin emekli olma ihtimali kalmayacağı için kayıtdışı ekonominin daha da gelişeceği tehlikesine de dikkat çeken Çelebi, “Emekçilerle inatlaşılmaz, diğer iktidarlar da bunun bedelini ödedi, bu iktidar da ödeyecek” dedi.


Emek Platformu temsilcileri olarak yasa görüşmelerini izleyeceklerini belirten Çelebi, yasada inatlaşılması durumunda gelişmeleri üyeleriyle paylaşacaklarını aktardı. Bu arada Meclis önünde birayaya gelen işçiler “IMF’ye yumuşak halka Kasımpaşalı”, “Hükümet yasanı al başına çal”, sloganları eşliğinde, hükümeti ıslık ve alkışlarla protesto etti.


KESK ÜYELERİNE MÜDAHALE


Öte yandan Kızılay üzerinden Meclis’e yürümek isteyen KESK üyelerine polis müdahale etti. Polisin Selanik Caddesi güzergahında ısrar üzerine Ziya Gökalp Bulvarı’nı trafiğe kapatan KESK’lilere polisin müdahalesi sert oldu. Burada bazı memurlar yaralanırken, yürütülen pazarlıklar sonucu KESK’liler Selanik Caddesi üzerinden Meclis’e yürüdü. / ANKA


 

1030700cookie-checkEmekçiler hakları için Meclis’e yürüdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.