EMEP Milletvekili İskender Bayhan: NATO emperyalizmin suç örgütüdür

EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, İsveç’in NATO üyeliği oylamasına neden “Hayır” oyu vereceklerini belirterek “NATO, ABD emperyalizminin öncülüğünde kurulmuş bir suç örgütüdür” dedi.

İsveç’in NATO’ya katılım başvurusu bugün TBMM Genel Kuruluna geliyor. Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, İsveç’in NATO üyeliği oylamasına neden “Hayır” oyu vereceklerini anlattı. NATO’nun, ABD emperyalizminin öncülüğünde kurulan bir suç örgütü olduğunu belirten Bayhan, Türkiye’nin de NATO’dan çıkması gerektiğini vurguladı.

“ERDOĞAN’IN PAZARLIĞI BİTMİŞ”
Konunun alelacele gündeme getirilmesini eleştiren Bayhan, “Bugün Meclis, Erdoğan’ın İsveç’in NATO üyeliği üzerinden yaptığı pazarlığın ve içeride ‘yerli ve milli’lik propagandasının sonuna gelmiş görünüyor. ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in Türkiye ziyareti bu süreci hızlandırmıştır. İsveç’in NATO üyeliği konusunda bağırıp çağırıp bir araba itiraz eden Erdoğan, şimdi sessiz sedasız İsveç’in NATO üyeliğini Meclis’ten geçiriyor” dedi.

“NATO EMPERYALİZMİN SUÇ ÖRGÜTÜDÜR”
Meclis’te grubu olan partilerin bile böyle önemli bir kararın bugün oylanacağını birkaç saat öncesinden öğrendiğine dikkat çeken Bayhan, “Tek adam yönetiminin sahte emperyalizmini bir kez daha görmüş olduk. Partimiz başından beri İsveç’in üyeliğine ‘Hayır’ diyeceğini söylüyor. NATO, ABD emperyalizminin öncülüğünde kurulmuş bir suç örgütüdür. İşçi sınıfı ve ezilen halkların mücadelesini bastırmak için onlarca suça imza atmış bir örgüttür” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE NATO’DAN ÇIKMALI”
Türkiye’nin böyle bir örgüt içerisinde yer almasının ne Türkiye’ye ne de bölge halklarına bir faydası olduğunu vurgulayan Bayhan, bundan sonra da olmayacağını söyledi. Bayhan, bu nedenle Türkiye’nin, NATO’dan çıkması ve ve bölge halklarının NATO’nun dağıtılması için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Finlandiya’nın ardından İsveç’in de NATO’ya alınması süreci konusunda Bayhan, “NATO’nun genişleme çabasının bir sebebi de ABD emperyalizminin Çin ve Rusya’ya karşı Batı emperyalizmini tahkim etmesidir. Sadece bu bile NATO’nun nasıl bir savaş örgütü olarak çalıştığının/işlev gördüğünün somut göstergesidir” dedi.

FİNLANDİYA OYLAMASINDA “HAYIR” DİYEN OLMADI
Mart 2023’te Finlandiya’nın katılımı için yapılan oylamada hiçbir siyasi parti grubu ‘hayır’ oyu kullanmamıştı. AKP, CHP, İYİ Parti ve MHP üyeliğe onay verirken HDP, TİP, BBP, DEVA, DP ve Zafer Partisi milletvekilleri oylamaya katılmamıştı. (Ankara/EVRENSEL)

2751430cookie-checkEMEP Milletvekili İskender Bayhan: NATO emperyalizmin suç örgütüdür

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.