Emre hakkında ırkçı hakaret suçlaması

İngiltere’de yayınlanan ciddi ulusal gazetelerden The Guardian ve The Times gelişmelere futbol sayfalarında geniş yer ayırdı.


FA’nın önümüzdeki günlerde Everton takımının siyahi kalecesi Tim Howard’ı konuyla ilgili olarak sorgulayacağı belirtiliyor. Suçlamaların cumartesi günü Goodison Park sahasında oynanan Premier Ligi maçında yaşananlardan doğduğu ifade ediliyor.


Bu arada maçın hakemi Dermot Gallagher’in Emre tarafından yapıldığı öne sürülen ırkçı hareketleri duymadığını rapor ettiği bildirildi. Olayın maçın ilk yarısının tamamlanmasından hemen önce yaşandığına dair Everton kalecisinin yaptığı itiraz ve ihbarın ise, hakem tarafından FA’ya bildirildiği belirtiliyor.


FA sözcüsü de hakemin, yapıldığı öne sürülen hakaretleri duymadığını, ancak bu yönde Everton oyuncularının iddialarını raporuna yazdığını doğruladı. Sözcü bu çerçevede Everton takımına yazı yazıp, olayla ilgili futbolculardan etraflı bilgi istediklerini belirtirken, suçlamaları ciddiyetle ele alacaklarını duyurdu.


Guardian gazetesi, Emre Belözoğlu’nun ilk yarının bitiminde tünele ilerlerken yaptığı öne sürülen hakaretleri bazı seyircilerin de duyduğunu, onların da FA’ya kişisel başvurular yaptıklarını iddia etti. Maçın oynandığı stadyumun bulunduğu Merseyside bölgesi polisine ise Emre Belözoğlu ile ilgili herhangi bir şikayette bulunulmadığı bildirildi.


The Times gazetesine bir açıklama yapan ve iddiaları reddeden Emre’nin menajeri Ahmet Bulut, “Emre ile konuştum, kimse için ırkçı bir ifade kullanmadığını söyledi. Emre’nin Newcastle’daki en iyi arkadaşı bir siyah oyuncu olan Obafemi Martins. Emre ne Türkiye’de ne İtalya’da böyle bir sorunla gündeme gelmedi, İngiltere’de de bugüne kadar benzeri bir şey yaşamadı. Genç futbolcunun sahada agresif bir tarzı var, ancak bu ırkçı ifadeler kullanma noktasına asla gelmedi. İngilizcem çok iyi değil, ama onunki benimkinden de kötü. Irkçı kelimeleri söylemeyi bile bilmez” diye konuştu.
 
 
 
 

797880cookie-checkEmre hakkında ırkçı hakaret suçlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.