En acil sorun: Başkonsolosluk binası

Yılbaşında göreve başlayan Başkonsolos Bahadır Kaleli Başkonsolosluk yetkilileriyle birlikte “vatandaş toplantısı”nda Türk vatandaşlarının sorunlarını dinledi ve yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.


Kuzey Londra’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Başkonsolos Bahadır Kaleli ile birlikte Başkonsolos yardımcıları Murat Kaya ve Şener Cebeci, Hukuk Danışmanı Ayşegül Şenkent, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ateşesi Ayşegül Yeşildağlar ve halktan çok sayıda kişi katıldı.


“BİNA YETERSİZ”


Başkonsolos Bahadır Kaleli, Türk vatandaşları ile konsolosluk arasında iyi bir iletişimin önemine değinerek amaçlarının devlet hizmetinin en iyi şekilde götürmek olduğunu söyledi. Kaleli, günde 300 kişiye hizmet veren konsolosluğun vatandaşların öneri ve şikayetlerini almak için bir anket hazırladığını ana şikayetin binayla ilgili olduğunu belirtti.


Başkonsolosluktaki hizmetin iyileştirilmesi için memur sayısını artıracaklarını ve konsolosluk işlemlerinde internetin yaygınlaştırımlasına çalışacaklarını vurgulayan Başkonsolos Kaleli, sivil toplum çatısında biraraya gelmenin önemine de değindi.


Ankara Anlaşmasıyla ilgili olarak İngiltere İçişleri Bakanlığıyla görüşmelerin sürdüğünü açıklayan Başkonsolos, henüz tatmin edici bir mesafe alamadıklarını da sözlerine ekledi.


Toplantının ikinci bölümünde de konsolosluk yetkilileri vatandaşların sorularını yanıtladı.


FOTOĞRAF (Baki Görgün): Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ateşesi Ayşegül Yeşildağlar, Başkonsolos Yardımcısı Şener Cebeci, Başkonsolos Bahadır Kaleli, Hukuk Danışmanı Ayşegül Şenkent, Başkonsolos Yardımcısı Murat Kaya

790060cookie-checkEn acil sorun: Başkonsolosluk binası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.