Şener’den tatlı sert eleştiri

Abdüllatif Şener, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarıtaşlı, Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, oda üyeleri ve vatandaşlar tarafından Tokat-Turhal karayolu havaalanı mevkiinde karşılandı.


Buradan konvoyla kente hareket eden Şener, ilk olarak Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli’yi ziyaret etti.


Daha sonra Tokat Tekel Sigara Fabrikası işçilerinin, işyerlerinin özelleştirilmesine tepki amacıyla fabrika önünde kurdukları çadırı ziyaret eden Şener, buradaki deftere düşüncelerini yazdı.


Çadır önünde işçilere hitap eden Şener, siyaset yapan insanların ülke sorunlarına talip olduğunu belirterek, “Siyaset, bu ülkede yaşayan her vatandaşın talebine açıktır. Hoşlandığı ortamlara giren, hoşlanmadığı ortamlardan uzak durmaya çalışan bir siyaset anlayışının yanlış olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.


Bu nedenle işçilerin duyarlılığını göstermek, kimi isteklerini iletmek üzere açtıkları çadıra yolu Tokat’a düşen her siyasinin uğraması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Şener, “Çünkü siyaset, kaçma yeri değildir, sorunların içine cesaretle girme yeridir. Biz de şu anda siyasetin dışında olduğumuzu düşünmüyoruz. Zaten bu nedenle burada sizlerle beraberiz” dedi.


Ekonominin rasyonelleşmesi açısından özelleştirmenin gerekli olduğunu kabul ettiklerini belirten Şener, şöyle konuştu:
“Ama herşey özelleştirilmeli mi? Özelleştirme hangi yönteme göre yapılmalı? Hangi önkoşullara göre programlanmalı? Bu tamamıyla ayrı, farklı bir teknik sorun olduğu gibi ülkeden ülkeye de farklı farklı uygulanabilir. En gelişmiş bir ülkeye gittiğinizde bile kamu mülkiyetiyle ilgili bazı sınırlamalara her zaman rastlarsınız. Yabancı sermayeyle ilgili sınırlamalara da rastlarsınız. Hatta geçen yıl bildiğiniz gibi Amerika’daki bir petrol kuruluşu Çinliler tarafından satın alınmaya kalkışıldığı için Çin firması 18.5 milyar dolar teklif verdi. Ama ABD Kongresi ayağa kalktı ve engelledi.”
Konuyla ilgili görüşmelerde bulunacağını ifade eden Şener, “Verdiğiniz dosyayı aldım. Ankara’ya döndüğümde Özelleştirme İdaresi ve diğer ilgili arkadaşlarımızla da konuyu görüşeceğim, değerlendireceğim. Burada herhangi bir mağduriyetin ortaya çıkmaması için sizin adınıza gerekli girişimlerde bulunacağım” diye konuştu.

1059420cookie-checkŞener’den tatlı sert eleştiri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.