Erdoğan Amman’da, Arınç Umman’da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak için Ürdün’ün başkenti Amman’a gelldi. Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri Amman’a getiren özel ”ANA” uçağı saat 01.20’de askeri havaalanına indi. Erdoğan’ı havaalanında, Ürdün Dışişleri Bakanı Abdül İlah Khatüb, Sanayi ve Ticaret Bakanı Salem Khazaeleh ile Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Hüseyin Diriöz karşıladı. Erdoğan için Ürdün Başbakanlık Binasında resmi karşılama töreni düzenlenecek.


TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, TBMM Başkanı Arınç’ın ziyaretine, Türkiye-Umman Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Van Milletvekili Halil Kaya ve Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır ile TBMM görevlilerinden oluşan bir heyet eşlik ediyor.


Arınç ve beraberindeki heyet üyeleri, Umman Şura Meclisi Başkanı ve üyeleri ile biraraya gelecek. 


Umman Sultanı Kabus bin Said Al Said ile görüşecek olan Arınç, İkinci Meclis’e tekabül eden Devlet Konseyi’nin Başkanı Dr. Yahya bin Mahfoudh Al Mandhari ve Başbakan Yardımcısı Sayyid Fahad bin Mahmoud Al Said ile de temaslarda bulunacak. 


Ayrıca heyette yer alan Türkiye-Umman Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve üyesi milletvekilleri de burada Ummanlı muhataplarıyla bir araya gelecek. TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın ziyareti, Umman Sultanlığı’na TBMM Başkanı düzeyinde ilk ziyaret niteliği taşıyor.


Açıklamada, Umman Sultanlığı’nın Türkiye’nin tarihten gelen yakın ilişkiler içinde bulunduğu dost ve kardeş bir ülke olduğu belirtilerek, Türkiye ve Umman’ın bölgesel ve uluslararası konularda benzer yaklaşımlar içinde bulunduğu belirtildi. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Umman’a geçen yıl gerçekleştirdiği ziyaretle beraber iki ülke arasındaki ilişkiler önemli ivme kazandığının da kaydedildiği açıklamada, ”TBMM Başkanı Arınç’ın ziyaretinin de ikili ilişkilerin ve işbirliğinin parlamentolararası boyutunun geliştirilerek güçlendirilmesine katkı sağlayacağına inanılmaktadır” denildi.


Arınç ve beraberindekiler, 27 Kasım 2006 Pazartesi günü Türkiye’ye dönecek.

1035930cookie-checkErdoğan Amman’da, Arınç Umman’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.