Erdoğan’dan Fransızlara: Sesinizi yükseltin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yılın ilk ulusa sesleniş konuşmasını yaptı.

Konuşmasının gündemine Fransa Senatosu’nda kabul edilen inkar yasasını alan Erdoğan, “Fransız dostlarımızın, Fransa halkının sesini yükseltmesini bekliyoruz” dedi.

Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi: “Maalesef, tarihte aydınlanmanın öncüsü olmakla övünen bir devlet, bugün karanlık orta çağ zihniyetinin hortlamasına öncülük ediyor.Türkiye olarak, Fransa’da filizlenmekte olan bu zehirli sarmaşığın daha fazla sulanmaması için Fransız dostlarımızın, Fransa halkının sesini yükseltmesini bekliyoruz.”

‘SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Türkiye’nin yapılan düzenleme karşısında sessiz kalmayacağının altını çizen Başbakan Erdoğan, yasa teklifine karşı oy kullanan senatörlerin, Anayasa Konseyi’ne başvurmaları için gerekli girişimlerin sürdürüldüğünü dile getirdi.

Erdoğan, “Türkiye büyük bir ülkedir ve büyüklüğüne yakışır bir şekilde hareket edecektir.Gelişmenin seyrine göre tavır takınacak, yaptırımlarımızı etaplar halinde uygulamaya koyacağız” diye konuştu.

‘ORTADOĞU’DA YAŞANANLAR ENDİŞE VERİCİ’

Erdoğan konuşmasında, Ortadoğu’da yaşanan olaylara da değindi. Irakta’ki Sünni-Şii gerginliğini de hatırlatan Erdoğan, Suriye’deki olayların da endişe verici olduğunu belirtti.

Erdoğan, “Tüm Iraklıların, birlik ve beraberlik içinde, yeni ve güçlü bir Irak inşa etmeleri en büyük arzumuzdur. Aynı şekilde Suriye için de benzer bir yaklaşımı esas alıyoruz.

TUTUKLAMA ZORLAŞACAK

Hukuk alanında yapılacak reformlara da dikkat çeken Erdoğan, bu hafta Meclis’e gelmesi beklenen 3’üncü yargı paketini değerlendirdi.

Bundan böyle vatandaşların basit suçlar kapsamına giren suçlar nedeniyle hâkim önüne çıkmak zorunda kalmayacağını ifade eden Başbakan, “Tutuklama kararının verilmesini zorlaştırıyoruz.Özel yetkili mahkemelerde savunma hakkının kullanımını genişletiyoruz” şeklinde konuştu.

GAZETECİLER HAKKINDA AÇILAN DAVALAR
Para ve 5 yıldan fazla olmayan hapis cezasının ertelenmesini sağlayacak bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, bu sayede hakkında dava açılmış gazetecilerin davasının kalkacağını dile getirdi.

1329580cookie-checkErdoğan’dan Fransızlara: Sesinizi yükseltin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.