Erdoğan’ın sözlerini aleyhte kullanıyor

Aşırı sağcılığı, Türkiye’nin AB üyeliğine ve İslam’a karşıtlığı ile tanınan Avusturya’nın Özgürlükçü Partisi (FPÖ)  lideri Strache, ilk defa 24 Eylül 2006 Pazar günkü Avusturya’nın ulusal gazetelerinde yayımlanan ilanda, Müslüman ve göçmen karşıtlığını desteklemek için Müslüman liderlerin sözlerini kullandı.

FPÖ, “İslam’a tavizsiz karşı koymak ve Türkiye AB’ye üye olmamalıdır” başlıklı ilanında diğer rakip parti liderlerinin islamcı gelişmeyi küçümsediklerini, kendi partilerinin İslam’ a ve Türkiye’ye dur diyecek güç olduğunu vurguladı. Seçmenlere “aşağıdaki ifadeleri değerledirerek, kendi düşüncenizi oluşturun” cümlesiyle seslenen ırkçı parti, Müslüman liderlerin fotoğraflarını da kullanarak onların İslami sözlerine yer verdi.

“TÜMÜNÜ MÜSLÜMAN YAPINCAYA KADAR”

İlanda, Başbakan Tayyip Erdoğan’nın “Demokrasi yolculuk yaptığımız tren gibidir, hedefimize ulaşınca ineriz”, “camiler bizim garnizonumuzdur, minareler mızrağımız, kubbeler kalkanımız, müminler ise askerimizdir” sözüne yer verilirken Necmettin Erbakan’ın da “Hedefimiz Avrupa’nın tümünün Müslüman olana kadar, kıtaya kök salmak, düzenlerine ve yasalarına uymaktır” dediği öne sürüldü.

Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi’den ise “Müslüman ülke Türkiye örneginde olduğu gibi Avrupa içerisinde truva atı gibi girmek Müslüman dünyanın çıkarınadır” alıntısı yapıldı.

Diğer taraftan ise Alman Sosyal Demokrat Partisi Avrupa Parlamentosu milletvekili Vural Öğer’e ait olduğu belirtilen  ”Sultan Süleyman’nın 1683 yılında Viyana kuşatması ile başlattığını, sağlıklı kadın ve erkeklerimizle hayata geçirecegiz” sözleri ilanda yer aldı.

1137340cookie-checkErdoğan’ın sözlerini aleyhte kullanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.