Ergenekon iddianamesi hazır

Soruşturmayı yürüten savcılık yetkililerinden alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Ankara ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu Türkiye'nin çeşitli illerinde operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında şu ana kadar 21 kişi gözaltına alındı.


Yetkililer, bu kişilerin ''Ergenekon terör örgütünün yöneticisi olmak ya da bu örgüte üye olmak'' iddiasıyla gözaltına alındığını, aynı soruşturma kapsamında 3 kişinin de arandığını ifade ettiler.


Öte yandan, yetkililer, ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin iddianamenin yazılmasının tamamlandığını ancak yargı organlarının kullandığı bilgisayar sistemi olan UYAP'a aktarılma işleminin sürdüğünü belirttiler.


Yetkililer, iddianamenin mahkemeye ne zaman sunulacağının, son gözaltına alınan kişilerin durumlarının incelenmesinin ardından netleşeceğini kaydettiler.


Soruşturmayı sürdüren İstanbul Cumhuriyet savcılarının talimatı kapsamında, aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ADD Genel Başkanı ve emekli Orgeneral Şener Eruygur, ATO Başkanı Sinan Aygün ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın da bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Ankara'da Kemal Aydın, Neriman Aydın ve Hamza Demir, İstanbul'da ADD Kadıköy eski Şube Başkanı Birol Başaran, Trabzon'da Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Antalya'da ise emekli albay H.A.U ve serbest meslek sahibi O.G'nin de gözaltına alındığı belirtiliyor. Polis, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği, ATO ve ADD Genel Merkezi ve Kadıköy şubesi ile Balbay ve Aygün'ün evinde arama yaptı. Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi de gözaltına alındı ve odasındaki bazı belgelere el konuldu.


Bu arada soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Erzurum'da M.A. ile S.Y, Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.
Ankara, Antalya, Trabzon ve Erzurum'da gözaltına alınan kişiler İstanbul'a getirildi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınanların İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin sürdüğü ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne geldiği öğrenildi.


TALİMAT SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN SAVCILARDAN


İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında bugün gözaltına alınanlara ilişkin ''gözaltına alma'' talimatının soruşturmayı yürüten savcılarca verildiğini bildirdi. Başsavcı Engin, ''gözaltına alma'' talimatını Cumhuriyet Başsavcısının bizzat vermesinin söz konusu olmadığını ve böyle bir uygulamanın bulunmadığını belirtti.


CASEY: "GÖZALTILAR EMNİYETİ İLGİLENDİREN BİR KONU"


ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, bugün Türkiye'de ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınmaların, emniyet güçlerini ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.
Casey, günlük brifinginde konuya ilişkin bir soru üzerine, "Bu haberleri gördüm. Sizi Türk yetkililerine, özellikle de Türk emniyet yetkililerine yönlendireceğim. Şu noktada anladığım, bunun, emniyet güçlerini ilgilendiren bir konu olduğu" dedi.

1061990cookie-checkErgenekon iddianamesi hazır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.