Ertuğrul Özkök’ten bir garip istifa…

Dün geceki kıyametten sonra Ertuğrul Özkök patronuna yazdığı yazıyı köşesine koyup açık istifasını yayınladı.

Dün gece Tarafsız Bölge’de kopan kıyamet ve o ekranda Aydın Doğan’ın Özkök için söylediği “Eğer doğruysa şerefsizdir ve ahlaksızdır” sözü ortalığı dağıttı.

Ertuğrul Özkök bugün köşesinden patronuna bir dilekçe yayınladı. “Doğru şerefsizdir” diyen Özkök, açık istifasını verdi.

İşte Ertuğrul Özkök’ün yazısı…

AYDIN DOĞAN “ÇIK NAMUSUNU TEMİZLE” DEYİNCE…

Köşeden gelen bu istifa Aydın Doğan’ı tatmin etmeyecek. Zira kendisi dün gece aynen şunları söyledi;

“Ben Ertuğrul’u aradım ve dedim ki ‘Ya çık namusunu temizle dedim. Oda dedi ki yarın yazı yazacağım. Bende dedim ki kardeşim ne yazacaksın bu arkadaş inandırıcı şekilde beni gönderdiler, ben konuştum diyor.”

Sayın Aydın Doğan

Aydın Bey, bu yazı, 18 yıllık patronuma dilekçemdir.

Dün gece bir televizyon kanalında, bana atılan bir iftiraya cevap vermek üzere bu televizyon kanalına bağlanmışsınız. Size her zamanki saygımla bir kez daha teşekkür ediyorum. Orada böyle bir olayın olmadığını söylemişsiniz.

Bu arada da “Ertuğrul Özkök böyle bir şey yapmışsa şerefsizdir” demişsiniz.

Çok haklısınız. Doğru şerefsizdir.

İSTİFA MEKTUBUMU SUNUYORUM

Şimdi hayatımın en önemli yıllarını verdiğim Hürriyet’e ve size karşı olan sevgim ve saygım nedeniyle açık tarihli bir istifa mektubu sunuyorum.

Benim elimde eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel’le ilgili bir yolsuzluk dosyası yoktu. Olsaydı derhal yayınlardım. Bahattin Yücel’e böyle bir şeyi söylemedim. Zafer Mutlu ile aramda böyle bir konuşma geçmedi. Ama Bahattin Yücel ‘Evet Ertuğrul Özkök bana böyle bir şey söyledi’ derse, bu istifa mektubumu o an yürürlüğe koyunuz.

Bunun karşılığında 25 yıldır çalıştığım Hürriyet gazetesinden tek kuruş hak talep etmeyeceğim. Ve gazeteciliği hayatımın sonuna kadar bırakacağım.

Saygılarımla.
Ertuğrul Özkök

1333830cookie-checkErtuğrul Özkök’ten bir garip istifa…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.