Eskioğlu, kitaplarını bugün imzalayacak

Londra’da toplumu yine toplum üyesi yazarlarla buluşturacak Londra Kitap Şenliği 6’ncı kez 17-27 Kasım’da “665 High Road Tottenham N17 8AD” adresindeki “Fieldseat / Kit@pEvi”nde gercekleşecek…

Şenlik kapsamında dün Uluslararası Pen Başkanı Burhan Sönmez’in katılacağı söyleşi ve imza günü oldu. Sönmez Cambridge’de yaşıyor.

Şenlik programı şöyle:

“18 Kasım Cumartesi günü Saat 15’te Doç. Dr. Tuncay Bilecen, DUrsaliye Şahan ve Gülsüm Öz’ün katılacağı panel ve imza etkinliği gerçekleşecek. Saat 17’de de Londra’da Bizim’Kiler’in yazarı gazeteci Faruk Eskioğlu, 18’inde roman yazarı Mahir Ünsal Eriş  ve kitapları ses getiren Aybüke Yılmaz okurla buluşacak. Aynı gün 19.30’da Eda Bayrak’tar “Masal Gecesi”ni sahneleyecek.

Eskioğlu okurlarıyla buluşacak

19 Kasım’da Pazar 18’de İngilizce olarak “A Woman Called Grill” başlıklı oyun oynanacak.

24 Kasım’da Londra merkezli Press Dionysus yayınları tarafından yayınlanan Türkçe kitaplar ve yazarları yer alacak.

25 Kasım’da Anıl Duman konseri gerçekleşecek. Programda ekleri daha sonra bildireceğiz…”

Londra Kitap Şenliği’ni organize eden İrfan Şahin, koplumda kitapseverlerle yazarları biraraya getirmek ve yeni yazarları tanıtmak amacıyla şenliği düzenlediğini belirterek, “Şenliği 2004’te üç yıl üst üste düzenlemiştik. 2018’de tekrar başladık. Umarım sürekli kılar ve gelenekselleştiririz” dedi.
İrfan Şahin
Basının ilgisi dışında sponsorsuz bir organizasyon yaptıklarını vurgulayan Şahir, “Basının ilgisine teşekkür ediyorum. Bunun dışında kendi özverimizle şenliği gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Şahin toplumun kitaplara ilgisinin az olmasına karşın, yine de kitap dostu bir kesimin olduğunu belirterek, “Kitap kulüblerinde, okuma toplantılarında bir araya gelen toplum üyelerimizin varlığı da önemli. Toplum nüfusuna oranla kitap satışlarımız az. Bazı arkadaşlar Türkiye’ye gittiklerinde daha hesaplı olduğu için kitap aldıklarını söylüyorlar. Domates de öyle. Bu mantığı anlamakta zorlanıyorum. Evlerdeki kitaplık tv boyutundan daha küçük” dedi.
Kadınların daha çok kitap dostu olduğunu vurgulayan Şahin, “Ne yazık ki toplumdaki gençlerin Türkçe kitaplara ilgisi yok denecek kadar az” diye devam etti.
2732900cookie-checkEskioğlu, kitaplarını bugün imzalayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.