‘Eteklerinin altında terörist saklıyorlar’

Yeni Zelanda Müslümanları zor günler geçiriyor. Göçmenlere karşı tutumuyla tanınan bir politikacı olmasıyla ünlü Peters’in, anti-terör yasalarının yeniden gözden geçirilip bireysel hakların gaspedildiği bir dönemde Müslüman toplumun eteklerinde terörist sakladığı iddiası göçmenleri şaşırttı.

“Bu gruplar mitolojik çok başlı yılan gibi. Her an saldırmaya hazır” diyen Peters, Yeni Zelanda’daki Müslüman toplumu vitrine modern yüzler koymak, ancak cami kapıları arkasında ise başka şeyler saklamakla suçladı.

Yeni Zelandalıların sadece arka bahçelerine bakarak Londra’daki gibi bir saldırının Yeni Zelanda’da gerçekleştirilmeyeceği yanılgısına kapıldıkları uyarısı yapan Peters, bu yanılgıların Londra ve diğer olaylara yol açtığını ileri sürdü.

Kamuoyu yoklamaları, Yeni Zelanda First adlı partinin başkanı olan Winston Peters ve partisinin önemli oranda oy alacağı ve Eylül ayında yapılacak seçimlerde koalisyon ortağı olabileceğine ve Yeni Zelanda’nın üçüncü büyük partisi haline gelebileceğine işaret ediyor.

FOTOĞRAF: Winston Peters

1112030cookie-check‘Eteklerinin altında terörist saklıyorlar’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.