Çetinkaya: Fettullah Gülen hala bir sırdır

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği’nin konuğu olarak Londra’ya gelen Cumhuriyet gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya, “Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi’nin Gerçekleşmesinde Ilımlı İslam ve Fethullah Gülen” konulu konferans verdi.


Resource Centre’da gerçekleştirilen konferansta “Ne şeriat ne darbe” diyen Çetinkaya, “demokrasi olmadan da laiklik olabileceğini, ama laiklik olmadan demokrasi olmayacağını” kaydetti.


Kalabalık bir davetli grubunun katıldığı konferansta, Ilımlı İslam’ın, ABD’nin Yeşil Kuşak teorisinin bir uzantısı olduğunu, bunun için de Fethullah Gülen’in öne sürüldüğünü belirten Hikmet Çetinkaya, “Gülen’ın okulları, ABD desteği olmadan açılamazdı” dedi. Çetinkaya, son günlerde gündeme sokulan “mahalle baskısı”nın da aslında olmadığını, olanın “toplumsal baskı” olduğunu da belirterek, AKP’nin büyük çoğunlukla iktidara geldiği 22 Temmuz seçimlerini de değerlendirdi. Çetinkaya  özetle şunları söyledi:


200 YILLIK HEDEF


“Seçimlerde düş kırıklığına uğradık. Nakşi hareketinin 200 yıldan beri iktidara yerleşme hedefi olduğunu biliyorsak buna şaşırmamalıyız. Osmanlı’dan başlayan bir süreç sonunda zafer sayılacak bir oyla iktidara gelmişlerdir. Örgütlü olmayan bir toplumun yenilgiye mahkum olduğunu unutmamalıyız. 60’larda yenilmedik, 70’lerde yenilmedik, çünkü örgütlüydük. Cumhuriyet karşıtlarının üç hedefi vardı. Yürütme, Yasama ve Yargı’yı ele geçirmek. Muhafazakar, gerici, faşist kadroların biri gitti diğeri geldi, ama yerleştirdikleri kadrolar hep var oldular.


Türkiye üzerine büyük oyunlar oynanıyor. Bir rahip cinayeti oldu, tetikçisi bulunuyor ama arkasındakiler ortaya çıkarılamıyor. Hablemitoğlu, Dink cinayetlerinde de aynı şey oldu. Bu cinayetleri savunamaz, katillerini koruyamazsınız. Bu nasıl bir demokrasidir?


HANGİ PARAYLA?


“Fethullah Gülen’in hangi parayla ABD’de kaldığı hala bir sırdır. 10 milyon dolarlık Altın Nesil Vakfı’a ait onlarca odası olan bir malikanede 200 müridiyle yaşıyor. Bu bir çok açıdan bazı kesimler için de sorulması gereken bir sorudur.  Örneğin, Milli Görüş’ün Almanya’daki hesabı 3 milyon avrodur. Almanya’da 2 bin camii vardır, 200’ü Berlin’dedir. Bu camilerin 38’i Diyanet’e aittir. Fethullahçıların Almanya’da camisi yok, şimdi İngiltere’de örgütleniyorlar.”


Konferans sonunda dinleyicilerin sorularını da yanıtlayan Hikmet Çetinkaya, kitaplarını da imzaladı.

805560cookie-checkÇetinkaya: Fettullah Gülen hala bir sırdır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.