‘Evlilikte yaş sınırının 21 olması yasal değil’

Aşağı-Saksonya  İçişleri Bakanı Uwe Schünemann’ın Türkiye’den aile birleşimini zorlaştırması gerektiğini dair açıklamasına yanıt veren Beck, önerinin Federal Anayasa Mahkemesi’nin aile birleşiminde bekleme süresini reddeden kararına ters düştüğünü söyledi.

”CDU/CSU tarafından yönetilen eyaletler için evlilik ve ailenin korunmasının büyük bir değer arz etmediği anlaşılıyor” diyen Beck şunları söyledi:

“Schünemann’ın aile birleşimini ciddi anlamda önleyecek teklifi ile tek bir zorla evlilik olayının önüne geçilemeyecektir, ancak onbinlerce yabancı ve çift uyruklu çiftin aile hayatı zorlaştırılacaktır. Zorla evliliklerin kurbanlarına gerçekten yardım etmek isteyenler ve timsah gözyaşı dökmeyenler bu insanlara burada yardım etmeli, onları geldikleri ülkelerde kendi kaderleri ile baş başa bırakmamalıdır…”

Federal Anayasa Mahkemesi’nin 12 Mayıs 1987’de verdiği kararında aile birleşiminde bekleme süresinin uzatılmasını reddettiğini de hatırlatan Beck şöyle devam etti:

”Yaş sınırı ve dil bilgisi talepleri ile yabancı ve çift uyruklu ailelerin birada yaşaması anayasaya aykırı bir şekilde zorlaştırılmak isteniyor. Federal Anayasa Mahkemesi daha yıllar önce aile birleşiminde bekleme süresi uygulamasının konmasına karşı çıkmıştır. fiimdi zorla evliliklerle mücadele bahanesi arkasında bu uyum düşmanı kısıtlama arka kapıdan getirilmek isteniyor.”

1105970cookie-check‘Evlilikte yaş sınırının 21 olması yasal değil’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.