Falyalı davasında gelişme: En yakınına onlarca yıl hapsi isteniyor

Seyhan Avşar / HALKTV – Yasadışı bahis baronu Halil Falyalı cinayeti ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Geçen yıl 8 Şubat akşamı KKTC’de meydana gelen cinayete ilişkin, Falyalı’nın en yakınındaki isim olan Cemil Önal hakkında da dava açıldı. Falyalı’nın para trafiğini takip eden Önal’ın 74 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Halil Falyalı cinayetine ilişkin ikinci bir iddianame düzenledi. İddianamede Falyalı Ailesi’nin en yakınında bulunan Cemil Önal sanık olarak yer aldı. Önal hakkında kırmızı bülten kararının çıkarıldığının belirtildiği iddianamede, cinayet davasının sanıklarından Ömer Tunç’un 1 Kasım 2021 günü İstanbul’dan Kıbrıs’a gittiği Cemil Önal’ın da aynı uçakta yolcu olduğu belirtildi.

‘Önal ile Tunç yakın ilişki içinde’
Bu durumu şüpheli bulan başsavcılık, Ömer Tunç’un sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğrafların incelendiğini Tunç ile Cemil Önal arasında geçmişe dönük yakın ilişki olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Cinayetten önce Söylemez ile bir araya geldi
Cinayetin bir numaralı sanıklarından Mustafa Söylemez ile Ömer Tunç’un da otel ve ortak uçuş kayıtları gibi irtibatlarının olduğu da iddianamede belirtildi. Önal’ın “tasarlayarak adam öldürme” eylemini gerçekleştiren kişiler arasında olduğunun değerlendirildiği iddianamede Önal’ın cinayetin bir diğer sanığı Mehmet Faysal Söylemez ile de hem olaydan önce hem de olaydan sonra bir araya geldiklerine dair bazı kayıtlarının olduğu aktarıldı. Ayrıca Önal’ın, Falyalı’nın para transferlerini kontrol eden kişi olduğu cinayetten kısa bir süre sonra ülkeden ayrıldı belirtildi.

74 yıl 4 aya kadar hapsi istendi
Cemil Önal’ın, cinayeti işleyen kişilerden olduğuna dair hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunduğunun belirtildiği iddianamede Önal’ın “Kasten adam öldürme” ve “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçundan 72 yıla kadar hapsi istendi. İddianame birleştirilme talebiyle Falyalı cinayeti ana davasının görüldüğü mahkemeye gönderildi. Önal’ın ‘suç örgütüne üye olma suçundan’ ise 2 yıldan 4 yıla kadar hapsi istendi.

2701410cookie-checkFalyalı davasında gelişme: En yakınına onlarca yıl hapsi isteniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.