FB, Diyarbakır’dan mutlu döndü

Diyarbakır Atatürk Stadı’nda oynanan mücadelede, ev sahibi Diyarbakırspor 20. dakikada Tazemeta’nın golüyle öne geçerken, Fenerbahçe Gökhan Gönül’ün 36. dakikada attığı golle beraberliği yakaladı ve ilk yarı 1-1’lik skorla sona erdi. İkinci yarıda fiziksel anlamda oyundan düşen Diyarbakırspor’a karşı 55. dakikada Kazım ve 70. dakikada Semih’in penaltıdan attığı gollerle skoru 3-1’e taşıyan Fenerbahçe, maçtan da bu skorla galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından sarı lacivertliler, ligde üç maçta üçüncü galibiyetini alarak 9 puana yükseldi. İlk iki maçta yenilgi yüzü görmeyen Diyarbakırspor ise 4 puanda kaldı.

Turkcell Süper Lig’de Fenerbahçe, önümüzdeki hafta sahasında Manisaspor’u ağırlayacak. Diyarbakırspor ise Sivasspor deplasmanına konuk olacak.

İKİ TAKIMDA DA EKSİKLER

Turkcell Süper Lig’de 3. hafta oynanan Diyarbakırspor – Fenerbahçe maçına iki takım da eksiklerle çıktı.

Diyarbakırspor’da sakatlıkları süren İbrahim Ege ve Musa’nın yanı sıra idman eksiklikleri bulunan Eren ve Ümit kadroda yer almadı. Fenerbahçe’de ise tedavileri süren Alex, Deniz, Deivid ve Mehmet Topuz Diyarbakırspor maçı kadrosuna alınmadı.

GERGİN VE YÜKSEK TEMPO!

Diyarbakırspor – Fenerbahçe mücadelesi, oldukça gergin ve yüksek bir tempoyla başladı. Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümünde oyun yapılan fauller, hakem Suat Arslanboğa’ya yapılan itirazlar ve oyuncuların birbirleriyle yaşadığı tartışmalar nedeniyle sıkça dururken; bu dilimde Fenerbahçeli Emre ve Kazım ile Diyarbakırsporlu Tazemeta’ya sarı kart çıktı.

Oyunun bu bölümünde ev sahibi Diyarbakırspor, oynadığı istekli futbolla dikkat çekti. Bu sezon yeniden yükseldiği Süper Lig’de uzun bir aradan sonra dört büyüklerden biririni ağırlayan Diyarbakırspor, karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümünde Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan uzun toplarla etkili olmaya çalıştı. Güneydoğu temsilcisi, sarı lacivertli savunmayı iki çevik ve hızlı hücum oyuncusu, Tazemeta ile Mendoza’yla yıpratmayı amaçlarken; Fenerbahçe ise daha çok Gökhan Gönül’ün bulunduğu sağ kanattan hücum yapmayı tercih etti. İstanbul temsilcisinde gol yollarında Semih ile Güiza bulunurken, oyunun bu bölümünde iki takım da fileleri sarsamadı.

DOS SANTOS KENDİNİ GÖSTERDİ, TAZEMETA ATTI

Diyarbakırspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmanın ilk yarısında son yarım saatlik bölüme girilirken, Fenerbahçe’de Brezilyalı oyuncu Andre Dos Santos kendini göstermeye başladı. Son günlerin formda ismi olan ve önce Sivasspor, ardından da Sion takımına attığı gollerle çok konuşulan Dos Santos, Diyarbakırspor ile oynanan mücadele de daha etkin olmaya başladı. Sağ kanada ek olarak sol kanadını da iyi kullanamaya başlayan Fenerbahçe’de, Semih ile yaptığı başarılı organizasyonların ardından gol pozisyonlarına girmeye başlayan Dos Santos, takımını öne geçiremezken, bu bölümde Diyarbakırspor’un golü geldi.

Karşılaşmanın 20. dakikasında ani gelişen Diyarbakırspor atağında, hazırlıksız yakalanan Fenerbahçe savunmasına karşı gol pozisyonuna giren Tazemeta, sarı lacivertli savunmada yer alan Fabio Bilica’nın çabalarına rağmen golünü attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Ligde bir önceki hafta Trabzonspor deplasmanında da 2 gol kaydeden Tazemeta, böylelikle ligin ilk haftasında gol yemeyen tek takım olan Fenerbahçe’nin bu unvanına son verdi.

ÖNCE DİREK, SONRA GÖKHAN VE ARDINDAN VOLKAN!

Diyarbakırspor deplasmanında oynadığı karşılaşmanın 20. dakikasında hazırlıksız yakalandığı bir pozisyonun ardından gol yiyen ve geriye düşen Fenerbahçe, ilerleyen dakikalarda organize olmakta zorlandı. Orta sahasını kalabalık tutan ve bu bölgede çok koşarak Fenerbahçe’nin hücum orgazinasyonlarına engel olan Diyarbakırspor, karşılaşmayı istediği gibi götürürken, durum böyle olunca sarı lacivertli takımda da savunma daha ileri çıkmaya başladı.

Fenerbahçe’de savunmanın gol için daha ileri çıkması, sarı lacivertlilerin oyunu daha ilerde kurması ve bu şekilde organize olmaya çalışması; kalede yaşanan ani tehlike ile son buldu. Karşılaşmanın 30. dakikasında gelişen Diyarbakırspor atağında sağ çaprazda Bilica’yı geçen Tazemeta’nın vuruşu direkten dönerken, ceza sahası içinde dönen topa vuran Mendoza’nın vuruşunu da Gökhan Gönül çizgiden çıkardı. Hemen arkasından Barış’ın ceza sahası dışından vurduğu sert şutu da kaleci Volkan başarılı bir şekilde çeldi ve Fenerbahçe kalesinde ikinci golü görmekten kurtuldu.

GOLÜ KURTARDI, ÜSTÜNE GOL ATTI!

Diyarbakırspor ile Fenerbahçe arasında oynanan mücadelede, ilk yarının son 15 dakikalık bölümünde ise sarı lacivertliler topu daha çok kullanan taraftı. Fenerbahçe, kalan bölümde tüm hatlarıyla rakip yarı alana yüklenirken, Diyarbakırspor ise daha çok kendi bölgesinde top çevirmeyi tercih etti.

Sarı lacivertli takımda, maçın 30. dakikasında kaleye giden topu çizgiden çeviren Gökhan Gönül, 36. dakikada ise beraberlik golünü kaydeden isim oldu. Bu dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, inanılmaz bir şekilde seri paslarla organize gelen sarı lacivertlilerde, sağ çaprazdan ceza alanına giren Gökhan, kaleci Mendoza’nın üzerinden aşırtma bir vuruşla topu filelere gönderdi.

İlk yarıda kalan bölümlerinde, Alex’in yokluğunda Fenerbahçe kanatlarını yine etkili kullanmaya devam etti. Soldan Dos Santos, sağdan da Gökhan Gönül ile Diyarbakırspor kalesine gelmeye çalışan sarı lacivertliler, bu kısımda ikinci golü bulamadı. Ev sahibi Diyarbakırspor da başka gol atamayınca, soyunma odasına 1-1’lik eşitlik ile girildi.

İLK YARININ AKSİNE…

Diyarbakır Atatürk Stadı’nda, Diyarbakırspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın ikinci yarısı, ilk yarıdaki başlangıcın aksine daha düşük tempoyla başladı. Sarı lacivertliler, maçın başlangıcındaki dağınık görünümünün aksine, ikinci yarıya daha derli toplu başarken, Diyarbakırspor bu bölümlerde oyunu kendi yarı alanında kabul etti.

İki takım arasındaki mücadelede, ikinci yarının ilk 10 dakikalık bölümünde, oyun tribünlerden sahaya atılan maddeler nedeniyle de sıkça durdu. Karşılaşmanın 54. dakikasında sahaya atılan bir çakmak sebebiyle, oyun hakem Suat Arslanboğa tarafından kısa süreli olarak durdurulurken, yabancı madde anonsu yapıldı ve mücadele yeniden başladı.

ANONS YAPILDI, FENERBAHÇE CANLANDI!

Diyarbakırspor ile Fenerbahçe arasındaki mücadelede, 54. dakikada yapılan yabancı madde anonsu ve maçın yeniden başlamasının hemen ardından Fenerbahçe ikinci golü buldu. Sarı lacivertlilerin 55. dakikada gelişen atağında, ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Kazım, gelişine sert bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Fenerbahçe’yi 2-1 öne geçirdi.

Diyarbakırspor deplasmanında maça iyi başlayamayan, özellikle ilk yarıda organize hücum yapmakta çok zorlanan Fenerbahçe, ikinci golü bulmasının ardından rahatladı ve oyuna daha çok hakim olmaya başladı. Maçta son yarım saatlik periyoda girilirken, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da kanatlardan etkili gelmeye devam eden Fenerbahçe, 61. dakikada üçüncü gole de çok yaklaştı. Bu dakikada sağ kulvardan gelişen atakta kale sahası önünde topa ayak koyan Semih’in vuruşu direkten döndü.

Son yarım saatlik bölümün içinde skor avantajını ele geçirmesinin de moralini yaşayan Fenerbahçe, rakip yarı alanda topa çok iyi basmaya başladı ve bu da Diyarbakırspor’un kendi yarı sahasından çıkamamasına neden oldu. Rakibine göre çok daha diri ve etkili görününen sarı lacivertliler, oyunun bu bölümlerinde zaman zaman hızlı ataklarla da gol aradı.

SEMİH’İN DÖNÜŞÜ…

Turkcell Süper Lig’in son haftasında Diyarbakırspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın son 20 dakikalık dilimine girilirken, Fenerbahçe 3-1 öne geçti. Bu dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında, Güiza’nın pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Semih, kaleci Espinoza’yı çalımlamasının ardından yerde kaldı. Hakem Suat Arslanboğa’nın verdiği penaltı düdüğünün ardından topun gerisine gelen Semih, meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve Fenerbahçe’yi 3-1 öne geçirdi.

Diyarbakırspor deplasmanında, 1-0’lık mağlubiyetin ardından 3-1 öne geçen ve iyice rahatlayan Fenerbahçe, karşılaşmanın kalan 20 dakikalık bölümünde oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Sarı lacivertliler, kalan bölümlerde ilk yarıda yüksek bir fizik gücü sergilemesine rağmen ikinci yarıda oyundan düşen ve yediği gollerin ardından demoralize olan Diyarbakırspor’a karşı orta alanda seri paslarla üstünlüğü yitirmedi. Ev sahibi Diyarbakırspor’un da gol bulma çabaları bu bölümde sonuç vermedi. İki takım arasında oynanan karşılaşmada başka gol gelmeyince, Fenerbahçe sahadan 3-1’lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

DİYARBAKIRSPOR: 1 – FENERBAHÇE: 3

Stat: Atatürk
Hakemler: Suat Arslanboğa, İsmail Şencan, Mehmet Şahan Yılmaz
Diyarbakırspor: Espinoza, Diallo, Tolga, Basem, Adnan, Ayman (Dk. 75 Megahed), Şener, Barış, Tazemeta, Mendoza (Dk. 87 Mustafa), Erdal (Dk. 63 Erhan)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Lugano, Roberto Carlos (Dk. 85 Özer), Kazım, Emre (Dk. 74 Vederson), Guiza, Cristian, Semih (Dk. 82 Selçuk), Dos Santos, Bilica, Gökhan
Goller: Dk. 20 Tazemeta (Diyarbakırspor), Dk. 36 Gökhan, Dk. 55 Kazım, Dk. 69 Semih (penaltıdan) (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 7 Emre, Dk. 11 Kazım, Dk. 49 Dos Santos (Fenerbahçe), Dk. 9 Tazemeta (Diyarbakırspor) (Spor X)

725450cookie-checkFB, Diyarbakır’dan mutlu döndü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.