FED Faiz Kararını Açıkladı Altının Gramı Rekor Kırdı

Fed’in faiz kararı sonrasında altın rekor kırdı. ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararı açıklamasının ardından altının ons fiyatı 2222 doları gördü. Küresel piyasalarda gram altın ise 2317 liraya kadar yükseldi.

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararını beklerken, Fed politika faizini yüzde 5.50 seviyesinde sabit bıraktı. Altının ons fiyatı kararın açıklanmasının ardından önce 2222 dolar seviyesini test etti. Fed Başkanı Jerome Powell’in açıklamalarının ardından ise altının ons fiyatı 2222 dolara kadar çıktı.

Küresel piyasalarda komisyonsuz gram altın 2295 liradan alıcı bulurken, serbest piyasada altının gramı 2538 lira seviyesinde işlem görüyor. Kapalıçarşı’da ise çeyrek altın 4372 TL’den satılıyor.

Fed’in faiz indirimine başlayacağı tarih altın yatırımcıları için önemli bir konu. Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonun gerilediğini ancak faiz indirimlerine başlamak için hala yüzde 2 enflasyon hedefinden uzak olduklarını belirtti.

Powell, bu yıl faiz indirimlerine başlanacağı sinyalini verirken, “Bu yıl bir noktada faiz indirmemiz büyük olasılık. Ancak görünüm belirsiz ve risklere karşı dikkatli olmaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu. Fed’in bu yıl üç kez kesinti yapması beklenirken, parasal gevşemeye Haziran ayından önce başlanması beklenmiyor.

 

2764970cookie-checkFED Faiz Kararını Açıkladı Altının Gramı Rekor Kırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.