FT: Aman yanlış anlaşılmasın

Financial Times gazetesinin Türkiye muhabiri Vincent Boland, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demeciyle ilgili olarak, “Başbakan Erdoğan mülakat sırasında anayasa reformu ve türban yasağı değişikliği arasında doğrudan bir bağ kurmamıştır. Başbakan, türban yasağının üniversitelerde kaldırılmasının 1980’den önceki durumu yeniden canlandıracağını söylememiştir” açıklamasını yaptı. 


İngiltere’de yayımlanan Financial Times gazetesinin Türkiye muhabiri Vincent Boland, Başbakan Erdoğan ile yaptığı mülakatla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Financial Times muhabiri Boland’ın yaptığı açıklama şöyle:


“Başbakan Erdoğan Salı günü Financial Times, New York Times ve Der Spiegel muhabirlerine mülakat vermiştir.


Financial Times yanlış yorum ve anlaşılmaları önlemek amacıyla mülakatın haber ediliş biçimi ilgili aşağıdaki noktaları belirtmek istemektedir:


Başbakan Erdoğan mülakat sırasında anayasa reformu ve türban yasağı değişikliği arasında doğrudan bir bağ kurmamıştır. Başbakan, türban yasağının üniversitelerde kaldırılmasının 1980’den önceki durumu yeniden canlandıracağını söylememiştir.


FT, Londra’da bir redaksiyon hatası nedeniyle New York Times ve Der Spiegel’in isimlerinin röportajda yer almamasından üzüntü duymaktadır.”



 

805250cookie-checkFT: Aman yanlış anlaşılmasın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.