G. Londra Dayanışma Derneği açıldı

Muzahafazakar Parti milletvekili adayı Chris Phillips ve Yeşil Parti’nin belediye meclis üyesi Mike Keogh’un yanısıra çok sayıda Türkçe konuşan toplum mensubunun hazır bulunduğu toplantıda bölgede yaşayan diğer etnik azınlık toplumlarından gençler de dikkat çekti.

Derneğin başkanı Burhan Hızlı, eşbaşkan Göksal Varışlı, genel sekreter Musa Ünlü ve diğer dernek yetkililerinin ev sahipliğinde geçen toplantıda derneğin kuruluş amacının bölgede dağınık olarak yaşayan Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türkleri bir çatı altında toplamak olduğu belirtildi.

Dernek başkanı Burhan Hızlı, yaptığı açılış konuşmasında dernek olarak ırkçı ve milliyetçi yaklaşımlara karşı olduklarını belirterek Türkçe konuşan toplum olarak, güzel projelere imza atmak ve toplumun sesini yetkililere duyurmak istediklerini belirtti.

Aynı zamanda İngiltere’de göçmen toplumlarına karşı geliştirilecek olan anti-demokratik uygulamalara karşı da diğer demokratik kitle örgütleriyle birlikte hareket edeceklerini ifade eden Hızlı, İngiltere’deki toplumla uyum içinde yaşarken kendi kültürümüzden kopmamamız gerektiğinin de altını çizdi.

Derneğin uzun bir yapılanmanın ardından bugün resmi olarak faaliyete geçtiğini söyleyen Hızlı, düzenli olarak her ayın son Salı gününde biraraya gelerek ortak sorunları tartışacaklarını dile getirdi.

823850cookie-checkG. Londra Dayanışma Derneği açıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.