Galatasaray’a tarihi kredi

Galatasaray Adası’nda yapılan kredi anlaşma töreninde kulüp başkanı Adnan Polat, Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Demir-Halk Bank Genel Müdürü Selçuk Şaldırak, Bankpozitif Genel Müdürü Okan Balköse ve Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Aydemir hazır bulundu.
Başkan Adnan Polat, önemli bir gün yaşadıklarını dile getirerek, Galatasaray’ın içinde kanser olan bir durumu ortadan kaldırmak için tarihi bir kredi anlaşmasına imza attıklarını söyledi.

Sportif A.Ş.’nin durumunun sürdürülebilir olmadığını kaydeden Adnan Polat, şunları kaydetti:

”Göreve geldiğimizde Sportif A.Ş.’nin yapısının Galatasaray için bir kanser olduğunu söylemiştik. Çok uzun uğraşlardan sonra dün yaptığımız kredi sözleşmeleriyle bu yapıyı düzeltmek için gerekli finansmanı temin ettik. Bu kaynağın önemli bir bölümünü Sportif A.Ş. hisselerinin SPK müsaadesi ve çağrıyla Galatasaray tarafından satın alınmasında kullanılacak. Bugün SPK’ya müracaatımızı yaptık. Hisse başına 116 TL olarak belirledik ve bunu SPK’ya arz ettik. Bunu nihai olarak SPK tespit edecek. Bu krediye baktığımızda Türk spor tarihinin tek seferdeki en büyük kredisi. Türk finans sektörü, kulüpleri sadece spor yapan kurumlar olarak değil, ciddi bir endüstri olarak görüyorlar. Bu krediyi almak, bankacaları ikna etmek kolay olmadı. Biz herkese örnek olmak istiyoruz. Tahmin ediyorum bu yapıya sahip diğer kulüplerde aynı şekilde davranacaklardır. Galatasaray’da yeni bir başlangıcın temelini attık.”

600 MİLYON DOLARLIK KAYNAK ÇIKIŞINI ENGELLEYECEĞİZ
Galatasaray’ın Sportif A.Ş. ile ilgili anlaşmalarının 20 yıllık bir dönemi kapsadığını belirten başkan Polat, yapılacak hisse senedi geri alımlarıyla bu dönem için 600 milyon dolarlık bir kaynağın kulüpten çıkışını engelleyeceklerini anlattı.
Polat, ”Bu hisse senetleri için yıllık dışarıya 28 milyon dolar kaynak çıkışımız olacaktı. 20 yıllık dönemde 600 milyon doları bulacaktık. Böyle bir operasyonla bunun önüne geçilmiş oldu” dedi.
Başkan Polat, ruhsatı çıkan Riva arazisinden 700 milyon doların üstünde hasılat elde etmeyi düşündüklerini ifade etti.
Başkan Polat, daha önce söylediği ”Tünelin ucundaki ışığı görüyoruz” sözünü geliştirerek, ”Bu kez tünelin ucundaki güneş ışığını görüyoruz” ifadesini kullandı.

726830cookie-checkGalatasaray’a tarihi kredi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.