Gazeteciler yıpranma hakkınının peşinde

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi’nin başkanlığındaki basın kuruluşlarının temsilcileri, ”Gazetecilerin yıpranma hakkının kaldırılmasını da öngören” yasa tasarısının değiştirilmesi için MHP Grubunu ziyaret ederek destek istedi.


MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclisin halen geceli gündüzlü çalıştığını, Hükümetin ise yasayı ”oldu bittiye” getirmek istediğini ifade ederek, ”Hükümet sanki yangından mal kaçırırcasına bu yasayı yıl başından önce çıkarmak istiyor. Yasa tasarısı ile ilgili olarak sivil toplum örgütlerinin görüşleri mutlaka alınmalı ve onlarla ortak bir tasarı hazırlanmalıdır. Gazetecilerle birlikte, zabıta ve infaz koruma memurları gibi çalışanların hakları da ellerinden alınıyor” diye konuştu.


“REFORMDAN VAZGEÇELİM”


TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi de tasarıda, gazetecilik iş kolunda çalışan basın emekçilerinin yıpranma hakkının ortadan kaldırılmasının öngörüldüğünü söyledi.
İpekçi, ”Reform adı altında birtakım haklar elden alınıyor. Reformdan vazgeçelim, Rönesans dönemini açalım” dedi.


Hükümetin Sosyal Güvenlik Kurumlarındaki kara deliklerden bahsettiğini, basın sektöründe ise ortalama 15 bin çalışanın bulunduğuna işaret eden TGS Genel Başkanı İpekçi, ”Bu çalışanların ortalama maaşları ise 2 bin 200 YTL’dir. Bizim sektörümüzden, Sosyal Güvenlik Kurumuna 1 milyon YTL fazladan para yatıyor. Bu tasarının yasalaşması halinde Sosyal Güvenlik Kurumu bu paradan mahrum kalacak” dedi.

1051500cookie-checkGazeteciler yıpranma hakkınının peşinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.