”Gazze BM’nin aczidir”

“Gazze’de tarih unutuldu. Hamas’ın roketleri, İsrail’in gıda ve yakıt ablukasına tepki içindi. Hamas’ın ilan ettiği ateşkesi İsrail bozmuştu” diyen yazar şöyle devam etti:

“Beyrut’taki basın toplantısı sırasında BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, ateşkesten önce sesini duyurmaya çalışıyordu. Üçüncü okul saldırısı nedeniyle İsrail’in cezalandırılması gerektiğini, İsrail Dışişleri Bakanı’na ulaşamadığını söylüyordu.

Zavallı bir durumdu. Genel Sekreter’e Gazze saldırıları için BM’nin bir savaş suçları mahkemesi kurup kurmayacağını sordum. Bunun kendisinin karar verebileceği bir konu olmadığını söyledi.”

“OBAMA DERS ÇIKARMALI”

The Guardian, Gazze’deki ateşkesi değerlendirdiği başyazısında ABD’nin yeni başkanı Barack Obama’nın ders çıkarması gerektiğini yazdı.

The Guardian’ın yorumu şöyle:

“Buradan ders çıkarıldığına dair fazla bir işaret yok. Ama bu hafta Amerikan Başkanı olacak Barack Obama çıkarmış olmalı. Eğer ABD, NATO, Mısır, İngiltere ve Fransa, Hamas’ın yeniden silahlanmasını önleme görevini üstlenecekse, İsrail’in Gazze’deki ablukayı kaldırması da sağlanmalı.

2006’da İsrail, Gazze’ye sınırlı oranda gıda malzemesi geçişine izin vermişti. Hükümet danışmanlarından Dov Weisglass, amaçlarının açlıktan ölmelerine izin vermeden Filistinlileri rejime sokmak olduğunu söylemişti. İsrail bugün Hamas’ın tüm liderlerini öldürmüş olsaydı bile, bu, binlerce Filistinli çocuğun silaha sarılmasını sağlamaktan başka bir işe yaramayacaktı.”

1185410cookie-check”Gazze BM’nin aczidir”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.