Genelkurmay Başkanı’na suç duyurusu

İzmir şubesi başkanı Bahattin Özdemir, 20 Mart’ta Mersin’de düzenlenen “Newroz” gösterileri sırasında Türk bayrağının yakılmasına tepki gösteren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün kanunları çiğnediğini öne sürdü.


Çağdaş Hukukçular Derneği, Genelkurmay’ın bayrağın yakılması girişimi ardından yaptığı açıklamada Türk Ceza Yasası’nın halkı kin ve düşmanlığa karşı tahrik etmekle ilgili maddesini ihlal ettiğini söyledi.


Orgeneral Hilmi Özkök, bayrağı yakma girişiminde bulunanları “sözde vatandaş” diye nitelendirmesi İnsan Hakları Derneğince de eleştirilmişti.


“SÖZDE VATANDAŞ”


BBC’nin sorularını yanıtlayan Bahattin Özdemir, Genelkurmay Başkanı Özkök’ün 312’inci maddenin ihlallinden yargılanması talebiyle savcılığa suç duyurusunu ilettiklerini belirtti.


Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir şubesi, “sözde vatandaş” gibi ifadelerin, 312’inci maddede suç kapsamına giren ‘toplumsal bir grubun hedef gösterilmesi ve halkın bir kısmının aşağılanması’ şeklinde yorumlanabileceğini savundu.


Bayrak yakma girişiminden bu yana son bir hafta içinde gösterilen karşı tepkiden endişeyle bahseden Bahattin Özdemir, ‘konunun 6-7 Eylül olaylarına dönüşmesinden kaygı duyduklarını’ da sözlerine ekledi.(BBC)


İLGİLİ YAZILAR:


Ziya Akşahin yazdı / Oysa yakılan bezdi…


Ozan Ceyhun yazdı / Koşar adım felakete doğru…


 

1019900cookie-checkGenelkurmay Başkanı’na suç duyurusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.