‘Gizli El Kaide’nin mesajı: Uyarmıştık!

Ölenlerin 35’inin metro istasyonlarındaki patlamalardan ve ikisinin de iki katlı otobüslere konulan bombalardan kaynaklandığı sanılıyor.


BBC, Londra’daki saldırıları kendilerinin düzenlediklerini söyleyen bir örgüt tarafından İslamcı bir internet sitesinde yayımlanan 200 kelimelik bir açıklama tespit etti.


Örgüt, kendisini ‘Avrupa’da Cihad Örgütlenmesi için Gizli El Kaide’ olarak adlandırıyor. Bu, daha önce hakkında bilgi bulunmayan bir örgüt. Açıklamanın yayımlandığı internet sitesinde, daha önce de El Kaide kaynaklı bazı bildirilere yer verilmişti. İnternette yayımlanan açıklamaların doğrulanması mümkün olamıyor.


Açıklamada şu ifadeler kullanılıyor:


“İslam ve Arap ulusları: Irak ve Afganistan’da düzenlediği katliamlara misilleme olarak, İngiltere’nin siyonist haçlı hükümetinden intikam almanın vakti gelmiştir.


Kahraman mücahitler, Londra’da kutsal bir baskın gerçekleştirmişlerdir. İngiltere’nin şimdi kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısı korku, terör ve panik içerisinde yanıyor.


İngiliz hükümeti ve halkını defalarca uyarmıştık. Sözümüzü tuttuk ve mücahitlerimizin baskının başarısını garanti etmek için uzun süredir harcadığı yoğun çabaların ardından İngiltere’de kutsal askeri baskınımızı gerçekleştirdik.


Danimarka ve İtalya hükümetleri ile tüm haçlı hükümetlerini de, eğer Irak ve Afganistan’daki birliklerini geri çekmezlerse kendilerinin de aynı şekilde cezalandırılacakları yönünde uyarmaya devam ediyoruz. Elçiye zeval olmaz.


Allah buyurur ki: Siz inananlar, eğer siz Allah’ın davasına yardım ederseniz, O da size yardım eder ve ayaklarınızı yere sağlam bastırır.”


BM GÜVENLİK KONSEYİ’NDEN ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI  
 
BM Güvenlik Konseyi, Londra’daki saldırıların kınanması için acil toplantı yapılması çağrısında bulundu.


Konseyin dönem başkanlığını yapan Yunanistan’ın BM büyükelçisi Adamantios Vassilakis, üyelerin ”İspanya’daki saldırılar”da olduğu gibi bir karar almak üzere toplanacağını söyledi.


BM Güvenlik Konseyi, Mart 2004’te Madrid’de 200 kişinin ölümü, 1500’ü aşkın kişinin yaralanmasına yol açan tren saldırılarını kınamıştı.


 

782060cookie-check‘Gizli El Kaide’nin mesajı: Uyarmıştık!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.