Gül, ABD’ci Müşerref’i ziyarete gitti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin, Pakistan’ın terörizmle mücadelesini ve demokratikleşme sürecini güçlü bir biçimde desteklediğini belirterek, “Kardeş Pakistan halkının esenlik ve huzurunu, Türkiye’nin esenlik ve huzurundan ayrı tutmamaktayız” dedi.


Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref’in daveti üzerine bu ülkeye gittiğini, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in de ziyaret sırasında kendisine eşlik edeceğini söyledi.


Türkiye ile Pakistan arasında uluslararası ilişkide benzeri olmayan tarihi dostluk ve kardeşlik bağlarının bulunduğunu kaydeden Gül, iki ülke halkının zor zamanlarda birbirine daima destek olduğunu, her zaman dayanışma içinde olduklarını dile getirdi.


Pakistan ile ilişkileri, her iki halkın ve bölgenin yarar ve istikrarına katkı sağlayacak şekilde sürdürmek niyetinde olduklarını ifade eden Gül, ziyaretinin Pakistan’ın kuruluşunun ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlangıcının 60. yılına denk geldiğini de belirtti. Gül, “Bu vesileyle Pakistan ile dayanışmamızı bir kez daha ifade etme imkanı bulacağım” dedi.


Abdullah Gül, “Türkiye, Pakistan’ın terörizmle mücadelesini ve demokratikleşme sürecini güçlü bir biçimde desteklemektedir. Kardeş Pakistan halkının esenlik ve huzurunu, Türkiye’nin esenlik ve huzurundan ayrı tutmamaktayız” dedi.


Pakistan Cumhurbaşkanı Müşerref’i, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından telefonla arayarak kutladığını anımsatan Gül, Müşerref’in 3 gün önce yemin ederek, ikinci dönem Cumhurbaşkanlığı görevine resmen başladığını kaydetti.


Müşerref’in görevine resmen başlamasının ardından Pakistan’ı ziyaret eden ilk devlet başkanı olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Gül, bunun da Türkiye-Pakistan dostluğunun ne kadar sağlam ve samimi olduğunu gösterdiğini ifade etti.


Gül, yarın İslamabad’da Cumhurbaşkanı Müşerref ile bir araya gelerek, ikili ilişkilerin ve iş birliğinin yanı sıra bölgesel konularda da kapsamlı görüşmelerde bulunacaklarını bildirdi.
Ziyareti sırasında ayrıca Pakistan ve Afganistan arasındaki ilişkilerin ilerletilmesine katkıda bulunmak üzere Türkiye’nin başlattığı Ankara sürecinin siyasi ve ekonomik boyutlarına ilişkin faaliyetleri gözden geçireceğini dile getiren Gül, bir süre önce Pakistan ve Afganistan cumhurbaşkanlarının Türkiye’ye geldiğini ve bölgedeki ilişkilerin, iş birliğinin daha ileriye götürülmesiyle ilgili Türkiye’nin katkılarına Ankara süreci denildiğini anımsattı.


Abdullah Gül, Pakistan’da önde gelen siyesi partilerin yetkilileriyle de temaslarda bulunacağını ifade etti.


Bir gazetecinin, sınır ötesi operasyon hakkındaki değerlendirmesini sorması üzerine Gül, konuyla ilgili açıklamaların daha önce yapıldığını belirtti.


Gül, “Yetkiler verildi, bu yetkiler çerçevesi içinde gerekli görüldüğünde bu yetkiler kullanılmaktadır” diye konuştu.


 

1051470cookie-checkGül, ABD’ci Müşerref’i ziyarete gitti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.