Güneydoğu olaylarına protesto

Halkevi, Kürt-İş, Fed-Bir, Dev-Yol, Day-mer, Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu, Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu, Avrupa Ezilen İşçiler Konfederasyonu ve Devrimci Komunist grubunun ortaklaşa organize ettiği yürüyüş, Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Daltston’da başladı ve Haringay’de son buldu.


Yağmura karşın gerçekleşen yürüyüşte Apo’nun dev pankartıyla korteje katılan PKK sempatizanları, PKK lehine sloganlar attı.


Yürüyüşün son bulduğu Haringay’da okunan ortak bildiride Güneydoğu’daki olaylarda 4’ü çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve 257 kişinin de yaralandığı öne sürüldü. Bildiride “Kürtler üzerine baskıya son verilerek kendi kaderlerini tayin hakkı tanınması” istendi.


AÇIK GAZETE’DEN: Güneydoğu’daki olayları ne yazık ki İngiltere’ye de yansıdı. Bazı Türk bankalarının bombalanması akıllara “Türkiye’deki olayların uzantısı mı?” sorusunu getirdi. Bu kınanacak eylem Türk şövenizmine de çanak tuttuğu söylenebilir. Bir kaç okurlarımız da “objektif”lik adına Türkiye’yi eleştiren eylem haberlerini aktardığımız için bizi eleştirdi.


Açık Gazete bir devlet kurumu ya da tekelçi medya kuruluşu değildir. Açıkca bir gazetedir. Eğer bir olay ya da etkinlikte “haber değeri” varsa, okurun bilgi alma hakkı gözönüne alınarak sayfalarımızda yorumsuzca yayınlamaya çalışıyoruz. 


Londra’da 5 bin kişi yürüyorsa ve bu haber bilinçli olarak görmemezlikten geliniyorsa bu bir gazetenin etik kuralları çiğneyerek taraf tutmasıdır.


Açık Gazete, Türkiye’deki ilkesiz ve manipule yazıları sunan medya kuruluşlarına benzemez. Açık Gazete’yi onlarla lütfen kıyaslamayınız. “Terörist” ya da “Sözde” diye başlayan tanımlamaları kullanmama nedenimizi aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz. İlginize teşekkür ederiz.  


İLGİLİ KÖŞE: AÇIK GAZETE’DEN… ‘Terörist başı’            


 


 

789970cookie-checkGüneydoğu olaylarına protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.