Golden Horn Oteli’ne 3 günlük kapatma

Belediye ruhsatlı olan otelin, içki ruhsatı almak için Eminönü Belediyesi’ne bugüne kadar bir başvuruda bulunmadığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da "turizm belgesi" almadığı tespit edildi. Otel restoranının dışarıdan müşteri alması için ayrıca ruhsata tabi olduğu, bunun için de ruhsatının bulunmadığı öğrenildi.


Bu tespitler üzerine Eminönü Belediyesi otele, "ruhsat dışı faaliyet"ten dolayı 3 gün kapatma cezası verdi.


Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er tarafından imzalanan ceza tutanağı, bugün saat 15.00’de otel yönetimine tebliğ edildi.


Ayrıca oteldeki müşterilerin mağdur olmaması ve başka yere naklinin sağlanması amacıyla cezanın uygulanması için 48 saat süre verildi.


Bu arada, belediyenin otele içki ruhsatı verebilmek için "İçkili yerler haritası"na uygun olup olmadığına baktığı, ancak otelin bu haritada yer almadığı bildirildi. 


BAKAN: BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKLER


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul’da bir otelde "Dubai modeli içki servisi" yapıldığı iddiasına ilişkin, "Ne dini bir kaygıdan ne de siyasi bir baskıdan kaynaklanıyor. Otelin tamamen kendi yasa dışı tutumundan kaynaklanıyor. Otel, Turizm Bakanlığı belgeli değil. İçki ruhsatı yok. İçki ruhsatı olmayınca hiç kimseye içki vermemesi gerekiyor" dedi.


Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Günay, gerekli bilgi ve belgeleri toplattığını belirterek, "Yakında yasalar ne gerektiriyorsa her türlü cezayı görecek. Başkalarına da örnek olsun. Hiç kimsenin Türkiye’nin turizmini böyle sakil davranışlarla, yasa dışı davranışlarla küçük düşürmeye kalkmaya hakkı yok" diye konuştu.


Günay, Türkiye’nin herhangi bir yerinde "içki yasağı" gibi bir uygulamanın olmadığını vurgulayarak, "İçki verebilmenin ruhsatı var. Bunu almış olanlar herkese verebiliyorlar. Bunu almayanlar da bu otel gibi yapamazlar. İçki ruhsatı olmayanlar kimseye veremezler. Fakat bu arkadaşlarımız fevkalade yanlış bir davranışta bulunmuşlar. Bunun bedelini ödeyecekler" diye konuştu. 


 

1060070cookie-checkGolden Horn Oteli’ne 3 günlük kapatma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.