Gözler 3 Ocak’taki Enflasyon Rakamında! Emekliye Zam, Memura Fark Tablosu Ortaya Çıktı

Asgari ücret maratonunun sona ermesiyle birlikte gözler, 3 Ocak’ta açıklanacak enflasyon rakamında. Emekliye zam, memura fark tablosu oluştu! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Enflasyon oranının açıklanmasıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekli maaşlarına, en düşük emekli maaşına ve kamu çalışanlarının maaşlarına yapılacak zamlar netlik kazanacak.

Asgari ücrete yapılan yüzde 49.11’lik zamın ardından gözler, 3 Ocak’ta açıklanacak enflasyon oranlarına çevrildi. Bu oranların belirlenmesiyle birlikte yeni maaşlar da netlik kazanacak.

* İşçiler 2023’in son haftasında belirlenen 17 bin 2 TL’lik asgari ücreti 31 Ocak ya da 1 Şubat’ta almış olacak.

* Asgari ücretteki yüzde 49.11’lik artış, tüm özel sektör çalışanları için maaş zammı anlamına geliyor. Şirketler ücretlere asgari ücret oranında zam yapacak.

* Emekliler için 2024 yılının ilk 6 ayı için artış zamanı geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 6 aylık oran kadar enflasyon artışı alacak. 5 aylık enflasyon yüzde 33.66 olarak açıklanırken, 6 aylık enflasyonun yüzde 38-40 bandında çıkması bekleniyor.

* Yeni yılda en düşük emekli maaşının 10 bin ila 12 bin TL arasında belirlenmesi öngörülüyor.

* Ocak ve Temmuz aylarındaki zamlar toplu sözleşme ile belirleniyor. 6 aylık enflasyonun yüzde 38-40 bandında çıkması durumunda memurların ve memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 15’lik toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı ile birlikte yüzde 50’yi bulacak. Bu durumda en düşük memur maaşı 33 bin TL’yi aşacak.

2745790cookie-checkGözler 3 Ocak’taki Enflasyon Rakamında! Emekliye Zam, Memura Fark Tablosu Ortaya Çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.