Green Lanes’deki hayatımız gösterimde

Filmin yapımcılığını Karizma Filmcilik adına Göksel Zeyrek, yönetmenliğini de genç sinemacı Mustafa Kara üslendi. Filmin oyuncu kadrosunda Zafer Algöz, Arzu Yanardağ, Ali Sürmeli, Gürkan Tavukçuğlu, Demir Karahan ve Alican Yücesoy yer alıyor. Filmin hikayesini yapımcı Zeyrek, senaryosunu da Ayşe Türk kaleme almış. Umut Adası’nın 16 Mart’ta Türkiye ve Avrupa’da vizyona girdi…


FİLMİN ÖYKÜSÜ


Filmin öyküsü şöyle:


Farklı sınıf ve kültürdeki çoğunluğu genç insanlar, yaşama başka bir yerden yeniden başlamak için İngiltere’ye doğru umut yolculuğuna çıkar. Kimi işlediği bir suçtan kaçar, kiminin hayali zengin olmaktır, kimi çocuğuna daha rahat bir gelecek sunmak ister, kimi yeni lisan öğrenmek ve ailesine ekonomik anlamda yardım etmek. Kimileri ise sadece macera için bu arayışa yönelmişlerdir…


FİLME GALA


Cevahir Alışveriş Merkezindeki Mars Sinema Salonlarında 12 Mart günü yapılan galaya katılan filmin yönetmeni Mustafa Kara, filmi yaparken gişe kaygıları olmadığını belirterek, ”Elimizde bir hikaye vardı. Onu gündeme taşımak istedik ve bu iş için yola çıktık. Bunu başardığımıza inanıyorum” dedi.


Filmin yaklaşık 1 milyon dolarlık bütçeyle çekildiğini kaydeden Kara, çekimlerin Kahramanmaraş ve İstanbul ile Fransa ve İngiltere’nin bazı bölgelerinde yapıldığını ve yaklaşık 1 ayda filmi tamamladıklarını kaydetti.


Filmin oyuncularından Arzu Yanardağ da çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, filmin çok beğenileceğini umduğunu söyledi. Galaya, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda düvatle katıldı.


YÖNETMEN LONDRAYI SEVDİ


Green Lanes’teki Öz Sofra Restourant’da yapılan çekimler sırasında kameraların “stop” yaptığı bir zamanda sorularımızı yanıtlayan yönetmen Mustafa Kara, yurtdışında film yapmanın zorluğuna karşın Londra’daki vatandaşların çekim ekibine gösterdiği ilgiden memnun olduğunu söylemişti.


Kara, 1999’da üniversite sonrasında sinema ve reklam piyasasında pek çok yönetmene asistanlık yapmış. 2006 Kasım’ında da ilk sinema filmi Umut Adası için kolları sıvamış…


Genç yönetmen, Türk sinemasında bir atılım olmasına karşın son bir kaç yılda anlatılan hikayelerin “derdi olan, bir sıkıntısı olan” olaylara değinmediğinden yakınarak, “Basite kaçıyoruz yani… Evet sanat her zaman öğüt vermemelidir. Biz Umut Adası’nda yalnızca bir durum anlatıyoruz. Dünyada bir günde göç eden 2 milyon insanı ve onların sıkıntılarını anlatıyoruz” diye konuşmuştu.


Londra’daki Türk mahallesindeki gözlemleriyle senaryonun örtüştüğünü belirten Kara, “Buraya 30 yıl önce gelip düzen kurmuş vatandaşlarımız bile mutlu değil. Senaryodaki geçen olayları üç aşağı beş yukarı yaşamışlar… Sağolsun burada yaşayan toplumun çekim mekanı sağlamada ve kalabalık sahnelerde figuran olarak görev almada bize büyük destekleri oldu. Biz de onların anlatılmayan hikayelerini sinema diliyle anlatmaya çalışıyoruz…” demişti.


ÇEKİMİN YAPILDIĞI MEKAN SAHİBİ MEMNUN


Öz Sofra Restourant’ın sahibi Kemal Demir de restoranını mekan olarak kullandırarak çekimlere destek olduğunu söyledi. Demir, Green Lanes’in hikayesinin mutlaka anlatılması gerektiğini belirterek, “Biz de elimizden gelen desteği veriyoruz. Sağolsun arkadaşlar buradaki gerçek yaşamı aktarmak için çok titiz çalıştılar” dedi.


Restorandaki çekimlerin çevrede de ilgiyle izlenildiğini belirten Demir, “Yoldan geçenler restoranın kapısı önünde birikerek çekimleri izliyorlardı. Bazen meraklı izleyicilerin gürültüsünden çekimler kesiliyordu… Çekimi yapan ekip büyük bir hoşgörüyle çekimleri tekrarlamaktan üşenmiyordu…” diye konuştu.


FOTOĞRAF: Yönetmen Musatfa Kara

801040cookie-checkGreen Lanes’deki hayatımız gösterimde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.