Görgü tanıkları: ABD sivilleri öldürüyor

BBC’de yer alan habere göre ABD’nin tersine görgü tanıkları ölenlerin sivil olduğunu açıkladı…

ABD ordusuna geçen pazar günü helikopter ve savaş uçakların katılımıyla Ramadi’de hava saldırısı düzenlemişti. ABD’li askeri yetkilileri saldırıda ölenlerin hepsi direniş hareketine üye militanlar olarak açıkladı.

“ÖLENLER SİVİLDİ”

Saldırı sonrasında yaşımını yitiren 70 kişi için cenaze törenleri yapıldı. BBC’ye konuşan görgü tanıkları ölenlerin çoğunluğunun sivil olduğunu söyledi.

Saldırıda hedeflenen yerlerden birinin, cumartesi günü beş ABD’li askerinin ölümüne yol açan bombalı saldırının meydana geldiği yere yapıldığı dikkati çekti. ABD’li askerler yol kenarına bırakılan bir bombanın patlaması sonucu ölmüştü.

ABD FARKLI, HALK FARKLI KONUŞUYOR

ABD ordusunun açıklamasında bir grup direnişçinin aynı yere yeni bir bomba daha yerleştirmek üzereyken vurulduğu söylense de bu açıklama da yöre halkı tarafından yalanlandı.

ABD, militan gruba bir F-15’ten hedefe güdümlü bomba atarak 20 kişiyi öldürdüklerini açıklamıştı. Associated Press ajansına konuşan görgü tanıkları, bu saldırıda ölenlerin cumartesi günü bombalanan ABD aracının enkazı etrafında toplanmış siviller olduğunu söyledi.

Bir başka olayda ise ABD saldırı helikopteri Cobra’ya el-Bu Faraj köyünde ateş açan bir grup militanın öldürüldüğü açıklandı.

ABD askeri sözcü, militanların saklandığı binanın bombalandığını ve içindeki 40 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

AP’nin aktardığına göre görgü tanıkları burada ölen en az 14 kişinin sivil olduğunu belirtildi. (BBC)

FOTOĞRAF: Sebati Karakurt / Bağdat (Arşivden)

1116260cookie-checkGörgü tanıkları: ABD sivilleri öldürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.