Guantanamo’da protestocuların kampı

Witness Against Torture (İşkencenin Tanıkları) adlı örgütün açıklamasına göre, Santiago kentinden üsse giden 80 km’lik yolu birkaç günde yürüyerek geçen 25 eylemci, Guantanamo yakınlarına çadır kurdu. Hıristiyan göstericiler, kamp yerinde gündüz oruç tutup geceleri dua edecekler.

Merkezi New York’ta bulunan derneğin açıklamasında, Guantanamo üssünde tutulan yüzlerce tutsağın uluslararası kurallara aykırı şekilde işkence ve zulüm gördüğü belirtildi ve göstericilerin, Başkan George Bush’tan tutsaklarla görüşmelerine izni vermesini bekledikleri kaydedildi.

Göstericilere, Amerikan hükümetinin tutuklama yöntemlerinin meşruiyetini sorgulayan Amerikalı hukukçuların derneği Anayasal Haklar Merkezi’nin destek verdiği belirtildi.

ABD, 2001 yılında Afganistan’da “terörle savaşırken” yakaladığı 500’den fazla insanı 2002 ocak ayından bu yana Guantanamo’da insanlık dışı şartlar altında tutuyor. Bush yönetimi, çeşitli ülke ve örgütlerin bu yöndeki eleştirilerine kulak asmıyor ve bildiğini okumaya devam ediyor.

İLGİLİ HABER: ‘Guantanamo Küba’nın, derhal geri verilmeli’

 

 

 

1120220cookie-checkGuantanamo’da protestocuların kampı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.