Gülen: Onda biri kanıtlanırsa Türkiye’ye dönerim

Türkiye iadesi için ABD’ye baskıyı artırırken, Fethullah Gülen, Fransız Le Monde gazetesi aracılığıyla hakkındaki suçlamalara yanıt verdi.

Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında bulunmakla suçladığı Fethullah Gülen, Fransız Le Monde gazetesine yazdığı makalede, hakkındaki suçlamaları reddetti. Suçlamalarla ilgili uluslararası bağımsız bir soruşturma komisyonu kurulması çağrısı yapan Gülen, “Hakkımdaki suçlamaların onda biri bile kanıtlanırsa Türkiye’ye geri döneceğime ve en sert cezaya katlanacağıma söz veriyorum” dedi.

Darbeyi Gülen hareketinin gerçekleştirdiği suçlamasını reddeden Fethullah Gülen, ‘darbe girişimini gerçekleştirenlerin kendisinin ideallerine ve ülkenin birlik ve bütünlüğüne ihanet ettiğini, yüz binlerce cana kıydığını’ söyledi. Kendisinin de kimsenin de yasaların üzerinde olmadığını belirten Gülen, Ekim 2014’ten beri yargı sisteminin hükümetin kontrolünde olduğunu ve adil yargı olasılığının neredeyse sıfır olduğunu savunarak, bu nedenle uluslararası bir komisyon kurulmasından yana olduğunu ve bu komisyonun varacağı sonuçları kabul edeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen’in iadesi konusunda “ABD’nin er ya da geç tercih yapması gerekecek: Ya FETÖ, ya Türkiye” açıklaması yapmış, ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD’den iade konusunda işbirliği sinyalleri gördüklerini belirterek, “ABD Adalet Bakanlığı’ndan bir heyet geliyor. Daha sonra üst düzey ziyaret bekliyoruz. Daha sonra Adalet Bakanı ile birlikte ABD’ye giderek tekrar bu talebi yenileyeceğiz” demişti.

Deutsche Welle Türkçe

1995370cookie-checkGülen: Onda biri kanıtlanırsa Türkiye’ye dönerim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.