Hac vazifesine domuz gribi engeli

Mısır’da domuz gribi riski nedeniyle binlerce domuz itlaf edilmişti. Şeyh Ali Cuma, bu doğrultuda ortak bir fetva yayımlanmasını istedi.

Suudi Arabistan’da ya da diğer bir Arap ülkesinde henüz hiçbir domuz gribi vakasına rastlanmadı. Buna karşın sağlık yetkilileri, uçakla seyahat edilmemesi tavsiyesinde bulunuyor.

Mısır Müftüsü Şeyh Ali Cuma, “Hac vazifesinin ne süreyle ertelenebileceği hakkında Şeriat hukukunun ne öngördüğünü açıklığa kavuşturacak ortak bir fetvaya ihtiyacımız var.” dedi.

Ezher Şeyhi Muhammed Tantavi de Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel bir salgın ilan etmesi halinde, bir fetva yayımlanabileceğini ifade etmişti.

Şeyh Ali Cuma’nın yardımcılarından İbrahim Necm, BBC Arapça Bölümü’ne yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün salgın riski için alarm seviyesini beş düzeyinden altıya çekmesi halinde Hac vazifesinin ertelenmesinin gündeme gelebileceğini belirtti.

Ancak Birleşik Arap Emirlikleri’nde bazı din adamları, şimdiden, Müslümanların önümüzdeki iki ila üç hafta Mekke’ye seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Şeyh Hadad, ayrıca, inançlı Müslümanların camilerde ibadet etmek yerine açık alanları tercih etmeleri çağrısı yaptı.

Geçtiğimiz yıl dünya genelinden iki milyonun üzerinde Müslüman, Hac vazifelerini yerine getirmek amacıyla Mekke’ye gitmişlerdi. (BBC)

1203370cookie-checkHac vazifesine domuz gribi engeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.